Kobani’nin Kızları ‘En İyi Tarih Kitapları’ listesinde

Amerikalı yazar Gayle Tzemach Lemmon’un Şubat ayında piyasaya çıkan ‘Kobani’nin Kızları’ adlı kitabı Amazon’da ‘Şimdiye Kadar Yılın En İyi Tarih Kitapları’ listesinde

Amerikalı yazar Gayle Tzemach Lemmon’un Şubat ayında piyasaya çıkardığı ve Kobanê’de IŞİD çetelerine karşı Kürt kadınların verdiği mücadeleyi anlatan “Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” (Daughters of Kobani) adlı kitabı Amazon’da ‘Şimdiye Kadar Yılın En İyi Tarih Kitapları’ listesinde.

Yazar Lemmon, sosyal medya hesabından duyurdu. Lemmon’un paylaşımı şu şekilde: “Kobani’nin Kızları, “Şimdiye Kadar Yılın En İyi Tarih Kitapları” listesinde. Dünyanın bilmesi gerektiğini bildiğiniz bir hikayeyi paylaşmaya başladığınızda, bunun insanların dünyalarını farklı görmelerine yardımcı olmayı hayal edersiniz. Ulaşmamı sağladığınız için hepinize teşekkür ederim”

Öte yandan kitap, Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton’ın ortağı olduğu ve 2020’de kurulan HiddenLight Prodüksiyon şirketi de “Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” kitabının TV program haklarını almıştı.