Kongra Star 15 Şubat eylem takvimini açıkladı

Kongra Star Meclisi, PKK Lideri Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun yıldönümü için yapacağı eylemlerin takvimini açıkladı.

Kongra Star Koordinasyonu, Kamişlo’daki 12 Mart Stadyumu’nda 15 Şubat eylem takvimine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamayı Kongra Star Meclisi Ekoloji Komitesi Sözcüsü Rîham Temo okudu.

Rîham Temo “Önder Abdullah Öcalan’ın şahsında gerçekleştirilen Uluslararası Komplo Kürt halkına karşı da yapıldı. Komplonun üzerinden 24 sene geçmesine rağmen hala halkların iradesi yok edilmeye çalışılıyor” dedi.

“İmralı tecridi, siyasi, fiziki ve kültürel soykırımlar komplonun devamıdır. Bunun için özgürlük mücadelesi güçlendirilmeli” diyen Rîham Temo, bölge halkları üzerinde oynanan tüm uluslararası planlara tepki gösterdi.

Rîham Temo açıklamanın sonunda CPT’ye sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yaptı.

Kongra Star’ın eylem takvimi şöyle:

*5 Şubat’tan 10 Şubat’a kadar komün ve kurumlarda komploya ilişkin seminer verilecek.

*10 Şubat’ta PYD Kadın Okulu kadın forumu düzenleyecek.

*5 Şubat’ta Şehit Aileleri Meclisi’nin katıtüm şehir ve ilçelerde Önder Öcalan’ın fotoğrafları asılacak.

* 5 Şubat’ta ilçelerde Önder Öcalan’ın resimlerinin yer aldığı sergiler açılacak.

*5 Şubat’ta Kongra Star’a bağlı Şiler Çocukları Koruma Komitesi, çocukların çizdiği Önder Öcalan’ın resimlerini sergilecek.

*15 Şubat’ta “Önder Apo’nun özgürlüğü insanlığın ve kadının özgürlüğüdür” şiarıyla Dêrik, Qamişlo, Heseké, Fırat Bölgesi, Şehba ve Halep’te merkezi yürüyüşler yapılacak.

*14 Şubat’ta sanal medya hesapları üzerinden hashtag kampanyası başlatılacak.

*Komploya ilişkin yazılan mektuplar CPT’ye gönderilecek.

*Kongra Star Ekoloji Komitesi şehir ve ilçelerde ağaç dikecek. Bu çalışma için nerede ve hangi günde ağaç dileceği şehir komiteleri tarafından belirlenecek.

/ANHA/