Kongra Star: 8 Mart özgür kadın gerçekliğidir

Kongra Star Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan bir mesaj yayınladı. Açıklamada, “Adalet, eşitlik ve demokrasi sağlanana kadar dünyadaki tüm kadınları sokaklara çıkmaya ve tüm soykırımlara karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz” denildi.

Kongra Star’ın açıklaması şöyle:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Öncelikle özgürlük, adalet, eşitlik ve demokrasi için canlarını feda eden, otoriter rejimlere karşı kahramanca destanlar yazan, kölelik zincirlerini kıran şehitlerimizi anıyoruz.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Rosa Luxemburg’dan Clara Zetkin’e, Zenubya’dan Zarife’ye, Sakine Cansız’dan Sosin Birhat’a, Nujin Amed, Tolhildan Raman’a, Leyla Agiri ve Zehra Berkel’den Hind ve Saide’ye tüm dünyada milyonlarca kadının mücadelesinin ürünüdür. Seida, Yadê Eqide ve Hevrîn Xelef gibi kendi yolunda yürüyen tüm mücadeleci kadınların özgür yaşam felsefesi, direnişleri, kadın ve toplum özgürlüğü için tüm kadın hareketlerinin ve örgütlerinin temel gücü olmuştur.

Kongra Star Koordinasyonu olarak, ‘Birlikte devrimimize sahip çıkacağız, toprağımızı kurtaracağız’ sloganıyla, Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm kadınlar, Kürdistan’ın dört parçası ve tüm Kürt kadınlarıyla kutluyoruz. Şehit annelerinin ve despotik sistemlerin hapishanelerindeki tüm kadınların, her alanda mücadele eden kadınların yanı sıra kadınları ve toplumu koruyan direniş cephelerindeki kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

‘ÖNDER ÖCALAN’I ÖZGÜR YAŞAM FELSEFESİYLE SELAMLIYORUZ’

Demokratik ulusun önderi, kadınların ilk gerçek dostu Önder Abdullah Öcalan’ı özgür yaşam felsefesiyle selamlıyoruz. Daha önce Önder Öcalan’ın da söylendiği gibi 21’inci yüzyıl kadınların özgürlük yüzyılı olacak.

Devrimimiz, tüm faşist ve işgalci saldırılara, egemen ataerkil yönetime ve kadına yönelik soykırım politikasına karşı kadınların öncülüğünde özgürlük mücadelesinin düzeyini güçlendirerek, kadın devriminin düzeyini yükseltmektedir. Kadın birliği toplumun her kesimi için özgür ve onurlu bir yaşam sürdürülmesini sağlayacaktır.

Özel savaş politikalarından kitle imha, cinayet, tecavüz, göç, yoksulluk, katliam, ekonomik, kültürel ve biyolojik savaşlara kadar her türlü ve farklı şekillerde sürdürülen planlı bir savaş çağında yaşıyoruz.

Bu siyaset ve zihniyet, tüm dünyayı her şekilde kontrol etmeye çalışan bir dünya sistemi biçiminde kapitalist modernite sisteminin çıkarları doğrultusunda örgütlenmiştir. Bu, genel olarak Ortadoğu’daki savaşta, Kürdistan, Afganistan, Ukrayna’daki çatışmalarda ve birlikte yaşayan halklar arasındaki çatışmaların tırmanmasında açıkça görülmekte. Ancak tüm bunlar halk için büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

8 MART GERÇEĞİNİ HER SAAT YAŞAMAMIZ GEREKİYOR

Dünyada kadınların demokratik güçlerin öncülüğünde yürüttüğü örgütlü mücadelesi, kadınların iktidar kavramlarına karşı demokrasi, kamusal çevre ve sosyal adalet mücadelesinde en üst düzeye çıkmalarını sağlamaktadır.

‘Şimdi Özgürlük Zamanı’, ‘Kadınları ve özgür bir toplumu koruma zamanıdır’ ve ‘Birlikte devrimimizi savunacak ve toprağımızı kurtaracağız’ hamleleri, tarihsel gerçekliği yaşatma konusundaki irademizin güçlenmesini sağladı. Bu gerçeğe layık olabilmemiz için güçlü bir mücadele, 8 Mart gerçeğini her saat ve her an yaşamamız gerekiyor.

ÖNDER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAMALIYIZ

Önder APO’ya uygulanan tecrit sistemi, genel olarak kadınlara ve topluma yönelik tecrittir. Dolayısıyla planlı tecridin kaldırılması için mücadeleyi yoğunlaştırmalı, İmralı cezaevi duvarını yıkmalı ve Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız.

KADINLAR TARİHSEL BAŞARILAR ELDE EDİYOR

Kadın mücadelesi, aynı zamanda geçmişin egemen zihniyetini, geleneklerini değiştirmeyi, toplumu ve onun tarihsel gerçeğini korumayı, özgür bir arada yaşamayı teşvik etmeyi ve insanoğlunun sahip olduğu düşünce, demokrasi ve ekoloji, sağlık ve ahlak ile adalet ve eşitliği sağlamayı amaçlar.

Kadınların hayatın her alanında öncü rol oynadığı Demokratik Özyönetim sistemi bir toplumsal devrimdir, tüm kadınlara model ve ilham kaynağı olmuştur. YPJ’nin direnişi sayesinde, QSD himayesindeki tüm askeri güçler, İç Güvenlik Güçleri, Toplumsal Savunma Güçleri, kapitalist modernite kavramlarına karşı devrimci halk savaş yöntemi ve demokratik modernite sistemine uygun olarak, tarihsel, başarılar elde etti.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor ve tüm mücadelemizi şehitlerimiz Sosin Birhat, Viyan, Nujiyan, Rojin, Awaz Urmiye, Karima Loran, Widad Yonan, Cumana El-Musa, Ivan Hovman, Hind, Seida ve Hevrin Xelef’in ruhlarına adıyoruz.

Ayrıca Efrin, Serêkaniyê, Til Temir, Zirgan’daki direnişçi kadınları, genç kadınların direnişini, Afgan kadınların soykırım, cinayet ve yerinden etme politikalarına karşı direnişini selamlıyoruz. Şehitlerimizin mücadelesini tamamlamak için özgürlük, adalet ve eşitlik içinde tüm hedeflere ve hayallere ulaşmak için mücadele seviyesini güçlendirmenin sözünü veriyoruz.

Dünyanın her yerindeki kadınları adalet, eşitlik ve demokrasi hakim olana kadar tüm soykırımlara karşı sokaklara çıkmaya ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.”

/ANHA/