​​​​​​​Kongra Star Halep’te kuruluş yıl dönümünü kutladı

Kongra Star, Halep’te 18’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kutlamada, Kongra Star’ın kadın ve çocukları korumak için kurulduğuna dikkat çekildi.

Kongra Star, Halep’te 18’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kutlama onlarca kişinin katılımıyla Şiqêf Mahallesi’ndeki Elwan Salonu’nda yapıldı.

İlk konuşmayı yapan Kongra Star Koordinasyonu Üyesi Roşîn Mûsa, Kongra Star’ın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Kongra Star Yürütme Üyesi Valendîna Ebdo, Kongra Star’ın tarihinden bahsederek, “Kongra Star, 15 Ocak 2005 tarihinde Star Birliği adıyla kuruldu. Birliğin amacı kadının rolünü ve tarihini tüm kadınlara tanıtmaktır. Star Birliği, kadınları binlerce yıldır inkar edilen tarihsel varlıklarını ve iradelerini tanımak için örgütlediler. Bu temelde “Jin, Jiyan, Azadî” sloganıyla baskıcı iktidar sistemlerine karşı durmak için örgütlendiler” dedi.

KONGRA STAR ŞAM, HALEP VE AVRUPA’DA ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYOR

Kuzey ve Doğu Suriye devrimine dikkat çeken Kongra Star Yürütme Üyesi Amina Xidro, “Suriye krizinin başından su yana Suriye’nin tümü ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinde insanlar hedef alındı. Saldırıları karşı kadınlar, özellikle toplumu, kadınları ve çocukları korumak için özerk bir hareket inşa ettiler. Bunun üzerine Kongra Star kuruldu” bilgisin paylaştı.

Amina Xidro, kadınların devrimdeki varlığının medeniyete bir güzellik kattığını belirterek, “Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınlar siyasi kültürel ve askeri her alanda yerini aldı. Kadın savaşçıların örgütlenmesi ve direnişi sayesinde Kongra Star kuruldu. Şimdi Kongra Star’lı kadın arkadaşlarımız Şam’da, Halep’te ve Avrupa’da çalışmalarını yürütüyor. Mücadele düzeyini yükselten kadınlar düşman için tehdit haline geldiler” diye konuştu.

Kutlamanın ardından Cemîl Horo Kültür ve Sanat Merkezi’ne bağlı müzik ve halay grupları ürünlerini sundu.

/ANHA/