Kongra Star: Kadınlar kanlı baskıcı rejime karşı direnişlerini cesurca sürdürüyor

Kongra Star, Jîna Mahsa Emînî’nin katledilmesinin 40’ncı gününe ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Kürt kadını Jîna Emînî’nin İran rejimi tarafından katledilmesinin ardından bir ayı aşkın süredir ayaklanmalar devam ediyor.

Serhildan Rojhilatê Kurdistan’nın çoğu kentine yayıldı, halk sokaklara döküldü ve İran rejiminin suçları ‘Jin jiyan azadî’ sloganlarıyla kınandı. Bir fırtına ve bir volkan gibi tüm dünyaya yayıldı. Bu devrim sonucunda halk, baskıcı iktidara karşı devrimini sürdürüyor.

Bu direniş sonucunda yüzlerce İranlı genç erkek ve kadın hayatını kaybetti, yüzlerce direnişçi tutuklandı. Tüm bu saldırılara rağmen direnişçi halk, özellikle İranlı kadınlar, kanlı baskıcı rejime karşı direnişlerini cesurca sürdürüyor ve zulmü reddediyor. Molla rejiminin bu uygulamalarını kınıyor ve İran halkının meşru taleplerini destekliyoruz.

Kadınlar savaş alanlarında tarihi bir rol oynadı ve büyük bir irade ortaya koydu. Bu bağlamda bilinçli ve özgür kadını hedef alıyorlar. Kadına karşı işlenen suçlar bölgedeki yaygın karanlık düşüncenin devamıdır.

Özgür ve onurlu bir yaşam inşa edilene kadar, kadınlar ve genel olarak insanlık karanlık fikre karşı direnmelidir. Kadınlar, kadın karşıtı sisteme karşı özgür ve iradeli bir bilincine göre meydanlara çıkmalı ve mücadeleyi yükseltmelidir.”

/ANHA/