Kongra Star: Kadınları işgale karşı öncü bir rol oynamaya davet ediyoruz

Kongra Star Koordinasyonu, köleliğe karşı mücadelenin sembolü haline gelen 14 Temmuz direnişinin 40’ıncı yıldönümünü kutladı. Koordinasyon yaptığı açıklamada, kadın parti ve örgütlerini, halkın mücadelesini ve topraklarına bağlılıklarını daha da güçlendirmede öncü rol oynamaya çağırdı.

Kongra Star Koordinasyona, Amed Zindanı’nda Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz öncülüğünde gerçekleştirilen direnişin 40’ncı yıldönümüne (14 Temmuz 1982) ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Koordinasyon açıklamasında direnişin bugüne kadar devam ettiğini, direnişin her yurtseverin yerine getirmesi ve yürümesi gereken kutsal yaşam çizgilerini belirlediğini ifade etti.

Koordinasyon, Kürt halkının, Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) ve özgürlük ve demokrasi çağrısı yapan tüm halkların, işgalci Türk devletinin insanlığa yönelik saldırı ve tehditlerine karşı direnişi sürdürdüğüne dikkat çekti.

‘14 TEMMUZ DİRENİŞTE ISRARIN KANITIDIR’

Koordinasyon yaptığı açıklamada, Diyarbakır’daki 65 günlük ölüm orucunun onur ve özgürlük mücadelesinin önemli bir süreci olduğunu, direniş ruhunun her türlü ihanet, baskı ve zulme karşı başarıya ulaşmada ısrar etmenin yolu olduğunu belirtti.

Koordinasyon şöyle devam etti: “Bu direniş, demokratik muhalif devletleri, kadınların özgürlüğünü yok etmek isteyen devletlere karşı ruh ve ideolojiye dönüştü.”

Koordinasyon, işgalci Türk devletinin ölüm orucu direnişçilerine karşı insanlık dışı ihlallere değinerek, “Türk hükümeti direnişçilere karşı her türlü işkenceyi yaptı. Özel ve psikolojik savaş yöntemlerinin tümünü uyguladı. Hatta nefes almalarını bile engelledi. İşgalci devlet hapishane sınırlarının dışındaki insanlara umut veren bu ruh ve iradeye karşı direnemedi. Faşist Türk devleti Kürtlerin ve Kürdistan’ın adını yok etmeye yönelik tüm çabalarına rağmen, halkı ve özgürlük hareketini bitiremedi” ifadelerine yer verildi.

‘YENİ DESTANLAR YAZACAĞIZ’

İşgalci Türk devletinin o günden bu yana her türlü barış girişimini reddettiğinin belirtildiği Koordinasyon açıklamasında, Rojava, Şengal, Mexmûr ve Medya Savunma Alanlarındaki halka yönelik saldırı ve soykırım saldırılarının arttığı ve kimyasal silah kullanıldığına dikkat çekildi.

Koordinasyon, bölge halklarının katliam girişimlerine sessiz kalmadığını belirterek, “Şehitlerin izinden gideceğiz. Mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Diyarbakır Cezaevi direnişinde, Zap, Avaşin ve Metina direnişinde, Rojava’da; Kobanê, Êfrîn ve Serêkaniyê direnişinde eşi benzeri görülmemiş destansı direnişlere şahit olduk ve destanlar yazacağız” denildi.

‘DİRENİŞLE BARIŞ GELECEK’

Koordinasyon, 14 Temmuz direnişinin 40’ıncı yıldönümünü, özgürlüğün sembolü haline gelen halk ve kadınlarla kutladı ve direnişin köleliğe karşı mücadelenin ruhunu belirlediğini vurguladı.

Kongra Star Koordinasyonu açıklamasının sonunda, tüm demokratik güçleri, saldırgan Türk devletine karşı 14 Temmuz ruhuyla direnmeye çağırdı.

Koordinasyona, “Örgütlü kadınların öncülüğünde, insanları, partileri ve kadın örgütlerini öncü bir rol oynamaya davet ediyoruz. Özellikle işgalci Türk devletinin tehditlerine karşı, mücadeleci yurtsever halkı topraklarına bağlılığını güçlendirmeye çağırıyoruz. Bölgede barışı sağlamanın sadece iki yolu var; direniş ve mücadeledir” sözlerine yer verdi.

/ANHA/