Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed: Her türlü saldırıya karşılık vereceğiz

Türk devletinin saldırılarının amacının Özerk Yönetim’i yok etmek olduğunu söyleyen Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed, halkların direnişi ve kadınların birliği ile her türlü saldırıya karşılık vereceklerini belirtti.

Türk devletinin, saldırılarının Kuzey ve Doğu Suriye halkının kazanımlarını yok etmeyi ve bölgeyi işgal etmeyi amaçladığını vurgulayan Remziye Mihemed, “Türkiye’nin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi işgal ettiği dönemden Cerablus ve Bab’a kadar bu saldırılar halkın iradesini yok etmeye yöneliktir” şeklinde konuştu.

‘HEDEFLENEN ALANLAR SİVİL YERLEŞİM BÖLGELERİDİR’

Türk devletinin yurttaşları hedef almasına dikkat çeken Remziye Mihemed şöyle devam etti: “Hedeflenen alanlar daha çok yerleşim alanlarıdır. Bununla birlikte Kuzey ve Doğu Suriye halkının iradesini kırmak istiyorlar. Ne olursa olsun Türkiye’nin saldırıları ve tehditleri ne kadar ciddi olursa olsun bu halk topraklarından çıkmayacak. Şehba, Waşukani ve diğer bölgelerdeki kamplardaki direnişini sürdüren halk evine geri dönene kadar direnişini sürdürecektir. Türk devleti bu saldırılarla 10 yıldır Özerk Yönetim aracılığıyla demokratik fikre ve kadın özgürlüğüne güvenenleri yenmek istiyor. Bu nedenle bölgeye yönelik tehdit ve saldırılarını artırdı.”

‘SALDIRILAR ONURUMUZU HEDEF ALIYOR’

Remziye Mihemed, işgalci Türk ordusunun başta Terörle Mücadele Birimleri (YAT) Komutanı Jiyan Tolhildan ve meslektaşları Barin Botan ile Roj Xabur olmak üzere kadınları hedef almasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Reqa ve Tebqa operasyonlarıyla başlatılan tüm operasyonlar kadınlar tarafından yönetildi. Bu operasyonlarda YPJ öncülüğünde komutanlar Jiyan Tolhildan, Roj Xabur ve Barin Botan öncü rol oynadı.”

“Türk hükümeti, bu saldırılarla bölgede DAİŞ çetelerini yok eden savunma güçlerini insansız hava araçlarıyla yok edeceği mesajını vermeye çalışıyor” diyen Remziye Mihemed, “Bütün bu saldırılar onurumuza yönelik saldırılardır, kadın yoldaşlarımızı hedef almaları değerlerimizden vazgeçmemizi engelleyemez” ifadelerini kullandı.

‘HALKIMIZIN TUTUMU NETTİR’

Uluslararası toplumun sessizliğini eleştiren Remziye Mihemed konuşmasının devamında, “Şehitlerin intikamını alabilmek için uluslararası toplum, uluslararası kuruluşlar ve insan hakları kurumları sessizliğinden çıkıp pozisyonlarını netleştirmeli, üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Başta insan hakları örgütleri ve tüm halklar için adalet ve barış çağrısı yapan Avrupa Birliği (AB) olmak üzere, bütün dünya kamuoyu Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı tutumunu açıklaması gerekiyor” dedi.

Bölge halkının bu saldırılara karşı tavrının net olduğunu ifade eden Remziye Mihemed, “Halkımızın tavrı nettir. Biz de Kongra Star olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz, direnişi güçlendireceğiz ve kadın örgütlenmesini güçlendireceğiz. Türk devletinin saldırılarına karşı her türlü direnişi sergileyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası Koalisyon’un saldırılara karşı net ve kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini de belirten Remziye Mihemed, “Halkın uluslararası güçlerin üslerinin önünde nasıl gösteri yaptığını gördük ve bu saldırılara karşı tepkisiz kalmalarına karşı öfkelerini gösterdi” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ’

Remziye Mihemed konuşmasının devamında bu saldırının morallerini bozmayacağını, aksine direnme iradelerini artıracağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Suriye devleti sınırlarını Türk işgalinin vahşetinden koruyamıyor. Kendi çıkarlarına bağlı olan Uluslararası Koalisyon güçlerinden halkımızın hiçbir beklentisi yok. İrademiz halkımızdır, direnişimiz halkımızın direnişidir, bu direnişle kadın ve halkımızın iradesini birleştirerek tüm saldırılara karşılık vereceğiz.”

/ANHA/