Kongra Star Süleymaniye’de ‘Rojava Devriminde Kadının Rolü’ konulu bir seminer düzenledi

Kongra Star Başûrê Kurdistan Temsilciliği, Rojava Devrimi’nin yıldönümü nedeniyle bir seminer düzenledi. Seminerde kadının Rojava Devrimindeki rolüne dikkat çekildi.

Kongra Star, Süleymaniye’de bulunan temsilciliğinde Rojava Devriminin 11. Yıldönümü nedeniyle bir seminer düzenledi.

Birçok kadının hazır bulunduğu seminer, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kongra Star’ın mesajı Silava Silêman tarafından okundu. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Bizler sınırların kalbimizi ve ruhlarımızı engelleyemeyeceğini biliyoruz. Sizler Kürdistan’ın kadınlarısınız. Dünyanın neresinde bir acı varsa yürekleriniz acır. Nerede bir saldırı olursa sizler bu saldırıların karşısındasınız. Nerede bir direniş olursa sizler o direnişin sesi oluyorsunuz. Bu, ulusal bir duruştur.”

Kongra Star’ın mesajının okunmasının ardından Lêman Şiwêş, şunları söyledi:

“19 Temmuz Devriminin temelinde Kürt kadınının örgütlenmesi vardı. Hakların elde edilmesi için başlatılan devrim, bu temel üzerinde kadının ve Kürt halkının iradesine dayanarak gelişti. Rojava Devriminin dünyadaki diğer devrimleriyle en büyük farkı, kadınların bu devrimin sözcülüğünü yapmalarıdır. Zira Rojava Devrimi, bir kadın devrimiydi. DAİŞ gibi radikal bir çete örgütüne karşı amansız bir direniş sergilendi. Bu, kadının özgür yaşam iddiasından kaynağını aldı. Dünyanın dikkatini çeken en önemli nedenlerden biri de Kürt kadınının direnişiydi.”

Yapılan konuşmaların ardından Rojava Devrimindeki kadın direnişini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

/anha/