Kongra Star: Türk devletine karşı Dünya Kobanê Günü ruhuyla mücadele edelim

Kongra Star Koordinasyonu, tüm özgürlükçü halklara Türk devletine karşı 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ruhuyla mücadele etmesi çağrısı yaptı.

Kongra Star Koordinasyonu 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “DAİŞ çeteleri 2014’te Kürt ve bölge halkının kazanımlarını yok etmek için Türk devletinin desteğiyle tank ve toplarla Kobanê’ye saldırdı. Türk devletinin başkanı o dönem ‘Kobanê düştü, düşecek’ dedi. Fakat Kobanê halkının Önder Apo’nun fikir ve felsefesiyle eğitildiğini bilmiyordu” dedi.

“Kobanê halkı ile özgürlük savaşçıları 133 gün boyunca DAİŞ barbarlığına karşı direnerek 21’nci yüzyıla mührünü vurdu” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Özgürlükçü halkın desteği, YPG/YPJ savaşçılarının ısrarı aynı zamanda Arîn Mîrkan ve Rêvana’nın direnişi İştar ile İnanna’nın ruhunu canlandırdı.

Arîn Mîrkan ve Rêvana, gerici zihniyet, tecavüz, şiddet, kaçırma ve kadının köleleştirilmesini reddederek, gerçekleştirdiği fedai eylemle Kobanê direnişinin adını özgür kadın direnişi yaptı. Arîn Mîrkan ve Rêvana’nın şahsındaki kadın direnişi bugün uluslararası sembol haline geldi. YPJ-YPG’nin öncülük ettiği Kobanê direnişi büyüyerek tüm dünya halklarının vicdanının ayaklanması haline geldi. Bunun için tüm dünyada Kürt halkı ve Kobanê’ye destek yağdı, DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon kuruldu. Bu anlaşma tüm insanlığa hizmet etti ve DAİŞ yok edildi.

Türk devleti bu defa da DAİŞ’in yenilgisin intikamını almak için gerçek yüzünü ortaya çıkardı, tüm yasaklı kimyasal silahlarla Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi işgal etti. Şu anda işgal ettiği bölgelerde insanlık ve ahlak dışı suçlar işliyor. Bu bağlamda DAİŞ’e destek veren Türk devletine karşı ciddi bir tutum alınmalı ve insanlık üzerindeki tehlikesi durdurulmalı. Çünkü DAİŞ hem Kuzey ve Doğu Suriye hem de işgal altındaki bölgelerde geniş bir saldırı hazırlığı yapıyor.

Tüm özgürlükçü halklara Türk devletine karşı 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ruhuyla mücadele etmesi çağrısı yapıyoruz. Tüm dünya halkları nasıl DAİŞ karanlığına karşı birlik olup insanlığı bu tehlikeden kurtardıysa, bugün de insanlık onuru ve DAİŞ’in yok edilmesi için aynı ruhla Kobanê ve halkların devrimine sahip çıkmalı, QSD, YPG, YPJ güçlerine destek vermeli.”

/ANF/