Kongreya Star: Kobani’ye yönelik saldırılara karşı kenetlenelim

1 Kasım Dünya Kobani Günü vesilesiyle açıklama yapan Kongreya Star, Kobani ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların devam ettiğine dikkat çekerek, barıştan yana olan tüm güçleri ve kadın örgütlerini direnişin etrafında kenetlenmeye çağırdı. 

Kongreya Star, 1 Kasım Dünya Kobani Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.
Kobani’nin 7 yıl önce IŞİD tarafından kuşatıldığı belirtilen açıklamada, “Kobani halkının, özellikle de kadınların direnişi büyük yankı uyandırarak, umutsuz görünen tabloyu ortadan kaldırdı. Direnişin bir kısmı ise Kobani dışında gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından halk ve demokratik güçler direnişe destek için ayaklandı” denildi.
“Arîn Mîrkan direnişin sembolü oldu”
Kobani direnişine damgasını vuran Arîn Mîrkan, IŞİD teröristlerinin ilerleyişini durdurmak ve yoldaşlarını kurtarmak için kahramanca savaştığı kaydedilen açıklamada, “Fedai eylemi, gösterdiği direniş ve cesaretiyle direnişin sembolü oldu” diye belirtildi. Türkiye’nin bu durumu hazmedemediği ve özellikle saldırılarla kadınları hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bugün topraklarımızı işgal etme tehditleri ve girişimleri ile insansız hava araçlarıyla sivillere yönelik saldırılara tanık oluyoruz. Saldırıların amacı IŞİD’in intikamını alma, halkın iradesini yok etme girişiminden başka bir şey değildir” sözlerine yer verildi.
Kenetlenme çağrısı
Açıklamada, Türkiye’nin sivillere yönelik tehdit ve saldırılarıyla beraber Kobani ile Kuzey ve Doğu Suriye’de direnişin sürdüğü dile getirildi. Demokrasi, barış yanlısı güçleri ve tüm kadın örgütlerini direnişin etrafında kenetlenmesi çağrısında bulunulan açıklamada, “Faşist, diktatör ve ataerkil güçleri yenmek için bir kez daha ayağa kalkmaya çağırıyoruz” sözleri ifade edildi.
/ja/