Kongreya Star: Öcalan’ın sağlık durumu netleşinceye kadar tüm kadınlar alanlara çıkmalı

Kongreya Star Rojava Koordinasyonu, PKK lideri Öcalan’ın sağlık durumunu netleştirilinceye kadar tüm kadınları aktif eyleme çağırdı.

Kongreya Star Merkezi önünde yapılan açıklamaya, siyasi parti temsilcisi, insan hakları ve hukuk örgütü temsilcisi onlar kadın katıldı.

Kongreya Star Rojava Koordinasyonu Meclis üyesi Bêrivan Yunis tarafından okunan açıklamada şunlar kaydedildi:

Kürdistan Özgürlük Hareketi, kurulduğundan bu yana faşist Türk devletinin sistemli saldırılarına maruz kalmıştır. Faşist Türk devleti, uluslararası komplo ve sistemli bir politikalarla Önderlik ile halk arasındaki iletişi koparmak istiyor. Kürt halkı, her zaman Önder Öcalan’ın kadının özgürlüğünü esas alan fikir ve felsefesini savunmuştur, bu ideolojiyi temel almıştır. Kadınlar özgürlüğünü ve haklarını elde etmek için bu felsefeye sahip çıkmıştır.

Türk faşizminin bu politikası bütün alanlarda devam etmektedir. Önder Abdullah Öcalan’ın demokratik ulus ideolojisiyle nefes alan halkın ve kadınların iradesini hedef alıyor. İmralı’da tek kişilik hücrede tutulan Önder Öcalan’a yönelik tecridin her türlü vahşi politikasını uyguluyor. Uluslararası Siyasi Tutukluların Hakları Komitesi, en temel hak olan aile ve avukat görüşü için çağrı yapıyor.

Faşist Türk devleti, Önder Abdullah Öcalan’a  zarar vermek için bütün fırsatları kullanıyor ve bunun için de her türlü insanlık dışı yönetimi uyguluyor.

Önder Abdullah Öcalan’ın yaşamı hakkında Türk devleti basınında ve sosyal medyada yayılan iddialar, Türk devletinin kirli eylemlerine devam ettiğinin, Önderliği hedef alan bir komplonun olduğunun göstergesidir. Faşist Türk devleti aile ve avukat görüşüne izin vermeyerek komployu devam ettiriyor.  Bu doğrultuda Önder Öcalan’ın sağlığı hakkında Türk medyasında yer alan haberlerin doğru olması konusunda şüphelerimiz ve endişelerimiz artmıştır.

Kongreya Star olarak ilgili tarafların yayılan haberleri bir an önce netleştirmesi ve avukatların Önder Öcalan ile acilen görüşmesine izin verilmesi çağrısı yapıyoruz. Uluslararası toplumun, insan hakları örgütlerinin ve Uluslararası Siyasi Tutukluların Hakları Komitesi’nin tarihi sorumluluğunu üstlenmesi ve Önder Abdullah Öcalan şahsında bölge halkını hedef alan Türk devletine baskı kurması çağrısı yapıyoruz.

Ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün kadınların, örgütlerin ve dünyadaki bütün kadın hareketlerinin alanlara çıkmaya, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep etmeye ve sağlık durumunu netleştirilinceye kadar devam edecek olan mücadele ısrarımızı göstermeye çağırıyoruz.”

/ANHA/