Kürt kadın siyasetçiler anıldı

Paris ve Silopi’de katledilen Kürt kadın siyasetçiler Mardin’de anıldı.
Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile 4 Ocak 2016’da Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında katledilen Kürt kadın siyasetçiler Seve Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır Mardin’de anıldı. Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde HDP Mardin İl binasında gerçekleştirilen anmaya çok sayıda kişi katıldı.
Salona katledilen kadınların fotoğrafları bırakılarak etrafında mumlar yakıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Kürt kadınlarının hayatını anlatan sinevizyon gösterildi.
Barış Anneleri Meclisi üyesi Halime Kaya, kadınların katledilmesini kınadı. Fikirlerini dile getiren kadınların tutuklandığını ya da katledildiğini söyleyen Kaya, “Bu katliamları bu zihniyeti kınıyoruz. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu ise katliamın hesabının sorulması gerektiğini ifade etti. Ağaoğlu, Kürt kadınlarının mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.
Anma “Şehîd na mirin” sloganı ve alkışlar eşliğinde son buldu.

 

/MA/