Kürt kadınları Şengal için Birleşmiş Milletler Irak Temsilcisine mektup gönderdi

BM Irak Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert’a Şengal için mektup gönderen KCDK-E’li kadınlar, “Yönetim ve öz savunma gücü Êzidîlerin en meşru haklarıdır. Varlıklarını korumak için çabalıyorlar, bunu anlamak bu kadar mı zor? Barış konusundaki kararınızı bekliyoruz” dedi.
Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) üyesi kadınlar Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasscheart’a Şengal’deki durumla ilgili açık bir mektup gönderdi.
Mektupta şu ifadelere yer verildi:
“Şengal güvenlik güçleri ile Irak ordusu arasındaki çatışmalar sona ersin. Bu savaş sadece Türkiye ve Barzani ailesine fayda sağlıyor. Êzidi halkının onların müdahalesine ihtiyacı yoktur. Êzidi halkı barış içinde yaşamı ve bunu devam ettirme hakları için öz yönetime sahipler.
Derhal Şengalli kadınlarla iletişime geçmeli, soru sormalı ve onlarla konuşmalısınız. Çünkü Irak’ta bir savaş çıkarsa bu sizin sorumluluğunuzdadır. Irak halkı bu savaşı istemiyor. Şengal halkı bir daha zulme uğramak istemiyor, bunun için ölümüne direnecektir. Yönetim ve öz savunma gücü Êzidîlerin en meşru haklarıdır. Varlıklarını korumak için çabalıyorlar, bunu anlamak bu kadar mı zor? Barış konusundaki kararınızı bekliyoruz.”

/jinnews/