Mahmûr Mülteci Kampı’nda 8 Mart’ın startı verildi

  • İştar Kadın Meclisi, Mexmur’da yaptığı açıklamayla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün startını verdi. Açıklamada “Özgürlük zamanı” hamlesinin yükseltileceği kaydedildi.

Mahmur Mülteci Kampı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yapılacak eylem ve etkinliklerin startını veren İştar Meclisi, etkinliklere katılım çağrısı yaptı.

İştar Meclisi Koordinasyonu üyesi Çiçek Cengiz’ni okuduğu açıklamada şunlar belirtildi: Kürt kadınları olarak, Önder Apo’nun varlığından dolayı çok şanslıyız; insanlığın mimarının düşüncesi ve felsefesiyle gelişen ve tarihi başarılara sahip Kürt kadınlarımız var. Bugün savaş alanından siyasi ve sosyal alana kadar insanlık tarihine damga vuran ve devrime ev sahipliği yapan Kürt kadını var. Giderek evrenselleşen Önder Apo düşüncesiyle sadece Kürt kadınları değil, dünyadaki kadınlar da kendilerini eğitiyor, örgütlüyor. Demokratik ulus sistemini inşa etmek, büyük başarılar elde etmek ve özgürlük yolunda büyük adımlar atmak için mücadele ediyorlar. Bu nedenle kadınlar olarak Önder Apo’nun fiziksel özgürlüğü için kadınların mücadelesinin en üst seviyesine ulaşması gerekmektedir.

Açıklamada, “Özgürlük Zamanı” hamlesinin yükselteceklerini belirten İştar Kadın Meclisi, 8 Mart programını da açıkladı.

İştar Kadın Meclisi’nin 8 Mart programı şöyle:

  • 4 Mart’ta siyasi tutuklular için 8 Mart konulu bir seminer düzenlenecek.
  • 5 Mart’ta kadınların yaptığı resimlerin sergilendiği sergi açılışı yapılacak.
  • 7 Mart’ta kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek.
  • 8 Mart’ta da tüm halkın katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanacak.

 

/Rojnews/