Mardin Barış Anneleri Meclisi: Kimyasal saldırılara karşı yapacağımız yürüyüşe herkes katılmalı

Barış Anneleri Meclisi, 6 Kasım’da Silopi’de kimyasal silah kullanımına karşı düzenlenecek yürüyüş için Mardin’den çağrı yaptı. 
Mardin Barış Anneleri Meclisi, TSK’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında HPG’ye karşı kimyasal silah kullanmasına karşı 6 Kasım’da Şırnak’ın Silopi ilçesinde gerçekleştirecekleri yürüyüşe çağrı yaptı. “Kimyasal silahlara karşı insanlık yürüyüşü-Li dijî çekên kîmyewî meşa mirovahîye” şiarıyla gerçekleştirilecek yürüyüş için HDP Mardin İl binasında yapılan açıklamaya çok sayıda Barış Annesi katıldı.
‘ZULMÜ KABUL ETMEYECEĞİZ’
Mardin Barış Anneleri Meclisi adına söz alan Halime Kaya, Barış Anneleri olarak zulmü kabul etmeyeceklerini dile getirerek, “Kimyasal silah kullanılmasını kabul etmiyoruz. Buna karşı 6 Kasım’da vicdanı olan herkesi, 7’den 70’e herkesi Silopi’de kimyasal silah kullanımına karşı yapacağımız yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz” dedi.
‘KİMYASAL SALDIRILARI DURDURALIM’
Ardından söz alan Nusaybin Barış Anneleri Meclisi Sözcüsü Perihan Altuğ da, anneler olarak en fazla kendilerinin acılar çektiğini belirterek, “Cezaevlerinde ve her yerde çocuklarımız öldürülüyor. Kürt çocukları da Türk çocukları da öldürüyor. Çağrımız tüm annelere; Barış Anneleri’nin uzattığı eli tutsunlar, bu kanı, bu zulmü durduralım. Artık yeter. 6 Kasım’da bu yürüyüşte birlikte olalım. Bu yürüyüş barış yürüyüşü, bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür, kardeşlik yürüyüşüdür. Herkesi Silopi’de görmek istiyoruz. Kendine insan diyen, vicdan sahibi, burnu yanan herkes orada olmalı. Biz savaş istemiyoruz. Dağlarda çocuklarımızın şehit edilmesini, cezaevlerinde öldürülmesini kabul etmiyoruz. Bu savaşı, bu kimyasal saldırıları durduralım” ifadelerini kullandı.

 

/MA/