Özerk Yönetim kurumlarından 13 Kasım eylemine katılım çağrı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, TEV-DEM ve Kongra Star yöneticileri, işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki suçlarını teşhir etmek ve gerillanın direnişini desteklemek için 13 Kasım’da Cizre Bölgesi’nde yapılacak eyleme tüm Kuzey ve Doğu Suriye halkını katılmaya çağırdı.

 Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı Rûken Ehmed, Cizre bölgesindeki kadınlara, gençlere ve yaşlılara işgalci Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silah kullanmasına, saldırı ve politikalarına karşı 13 Kasım’da yapılacak büyük protesto gösterisine katılmaları çağrısında bulundu. İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan üzerindeki saldırılarının teşhir edilmesi herkesi eyleme katılmaya çağıran Rûken Ehmed, “Gerilla direnişini desteklemek için sesimizi yükselteceğiz” dedi.

TEV-DEM Eş Başkanı Xerîb Hiso, eylemin amacının gerillayı desteklemek ve işgalci Türk devletinin suçlarını teşhir etmek olduğunu belirterek, “Cizre bölgesindeki direnişçi halkımız ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm bileşenleri 13 Kasım’da yapılacak olan eyleme davet ediyoruz. Faşist Türk devletinin halkların iradesine ve Kürdistan dağlarındaki özgürlük gerillalarına karşı kimyasal silah kullanması suçlarını kınıyoruz. 13 Kasım’da ayağa kalkalım, gerilla direnişi karşısında büyük darbeler alan ve son günlerini yaşayan Türk devletini teşhir edelim” çağrısında bulundu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanlık Yardımcısı Hesen Koçer, Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm bileşenlere 13 Kasım’daki eyleme katılmaya, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda gerillaya karşı kimyasal silah kullanmasını, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî üzerindeki soykırım siyasetini kınamaya çağırdı.

 Hesen Koçer şöyle devam etti: “İşgalci Türk devletinin saldırılarına ve kimyasal silahlarına karşı mücadeleyi büyütelim. Kadın, genç, yaşlı ve çocuklar tüm halk 13 Kasım’da alanlara çıkarak işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki suçlarını teşhir etmek ve kınama eylemine katılın. Sesimizi yükselteceğiz, kimyasala rağmen direneceğiz ve güçlerimizi destekleyeceğiz.”

 Kuzey ve Doğu Suriye Kongra Star Koordinasyonu Üyesi Rîhan Loqo da herkesi eyleme katılmaya çağırarak, “İşgalci Türk devleti, 21. yüzyılda insanlığı koruyan ve tarihi bir direniş sergileyen gerilla güçlerine karşı kimyasal silahları kullanıyor. Bu saldırılara karşı Sara ve Zilanların ruhuyla tüm halkımıza, bileşenlere, özgür kadınlara, gençlere, aydınlara, yazarlara, sosyalist ve demokratlara, küçük, büyük, anne, baba ve direnen halkımıza Cizre Bölgesi’nde 13 Kasım’da yapılacak eyleme katılmaya çağırıyoruz. Gerillaya borçluyuz. İnsani görevimiz direniş alanlarında olmak, sevgimizi ve selamlarımızı onlara göndermektir. Direnişlerini selamlıyoruz, işgali ve kimyasal silahları kullanıyoruz” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed ise, “Halkın ve gerillanın iradesi ve birliğiyle işgali, ihaneti ve kimyasal silahları kıracağız. Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bileşenlerini, gençleri, kadınları ve kadın örgütlerinin tümünü özgürlük ve onur için alanlara çıkmaya çağırıyoruz.  Gerillanın direnişini destekliyoruz, kimyasal silahların kullanılmasını ve uluslararası sessizliği kınıyoruz” dedi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Rojavayê Kurdistan’daki Kürt halkı başta olmak üzere tüm dünya halkına, Avrupa’ya ve tüm dünyaya tarihsel bir tavır sergilemeye ve Türk faşizmine karşı durma çağrısında bulundu. Müslim, “21. yüzyılda Kürt halkına yönelik başka katliamları kabul etmiyoruz. Halkımızın eyleme katılacağına ve gerillalara destek olacağına dair güçlü bir umudumuz var. Dünya ülkeleri de pozisyonlarını değiştirmeli ve suskunluklarını bozmalı” ifadelerini kullandı.

/ANHA/