Özgür Basın Birliği kongresine katılan kadın gazeteciler: Halkın sesi olmalıyız

Özgür Basın Birliği’nin kongresine katılan kadın gazeteciler, basın kurumunda yer alan tüm meslektaşlarının halkın sesi olması gerektiğini söylediler ve şehit gazetecilerin  yolunda ilerleyeceklerini belirttiler.

Özgür Basın Birliği’nin “Bilgili, Sorumlu ve Ahlaki Bir Basına Doğru” sloganıyla Kamışlo’daki Rojava Üniversite’sinde gerçekleştirdiği 6’ncı kongresi yeni eş başkanları ile 13 kişilik Genel Meclis üyelerinin seçilmesiyle sona erdi. Kuzey ve Doğu Suriye’de çalışma yapan ve kongreye katılan kadın gazeteciler, kongreye dair değerlendirmelerde bulundu.

“Saldırılarda gazeteciler hedef alınıyor”

Star FM yöneticisi Medya Silêman, konferansa delege olarak katıldı. Kongreye Star FM radyosundan katıldıklarını belirten Medya Silêman, “Bugün şehitler sayesinde bu aşamaya geldik. Bu yüzden başta kongreyi şehitlerimize ve tüm gazetecilere kutluyoruz. Bugün Kürt gazeteciler yaptıkları çalışmalarla halkın sesi oluyorlar. Kongrenin böylesi bir süreçte yapılıyor olması çok önemli. Tüm Kuzey ve Doğu Suriye ile Kürdistan’a yönelik çetin saldırılar yapılıyor. Bu saldırılarda gerçeği halka ulaştıran gazeteciler hedef alınıyor. Kongrede önemli tartışmalar yürütüldü. Yıllık raporlarda eksiklikler çok iyi tespit edilmişti. Bizler bu eksiklikleri tekrarlamayacağız. Ayrıca Özgür Basın Birliği’nin yönetmenliği de okundu. Yönetmenlikte kimi değişiklikler yapıldı. Basın kurumunda yer alan tüm üyelerin halkının özgürlüğü için halkın sesi olması temel amaç. Tüm basının kurum ve halkına hizmet etmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

“Her kongre ile önemli gelişmeler yaşanıyor”

Birliğin üyeleri olarak kongrede hazır olduklarını ifade eden Ronahi TV sunucusu Cûdî Elî, “Tüm Kuzey ve Doğu Suriye’deki gazetecilerin bir araya gelmesi önemli. Herkes özgür bir şekilde düşüncelerini dile getirdi. Tüm basının bir sonuç almak istediği ortaya çıktı. Tüm gazeteciler bölgede özgür basını kurmak istiyor. Her yapılan kongrede önemli gelişmeler yaşanıyor” dedi. Kongrenin özgür basının gelişmesine vesile olmasını isteyen Cûdî Elî, gazetecilerinde var olan duruma göre etkili çalışmalar yapması gerektiğine işaret etti.

“Şehitlerin hayallerini sürdürüyoruz”

Kongreyi tüm Kürt gazetecilere kutlayan Kongreye katılan Sterk TV sunucusu Şîrîn Hesen ise, “Saldırı ve zorlukların yaşandığı böylesi bir süreçte kongrenin yapılması önemlidir. Her ne kadar egemen güçler, gerçeğin sesini bastırmak isteseler de Özgür Basın Birliği halkın sesi oldu ve çalışmalarını daha da genişleterek kendisini örgütledi. Türk devleti saldırılarında birçok gazeteciyi hedef aldı ve şehit etti. Ancak bugün şehitlerin hayallerini sürdürüyor ve onların yolundan gidiyoruz” diye ifade etti.

 

/Jinhaagency.Com/