Özgür Genç Kadın’dan konferansa davet: Tek yol örgütlü kadın mücadelesi

Genç Kadın Konferansı’na katılım çağrısı yapan ÖGK üyesi Tanya Kara, erkek devlet zihniyetine karşı tek kurtuluşun örgütlü kadın mücadelesi olduğunu vurguladı. 

Özgür Genç Kadın (ÖGK), “Özgürlük için isyanı yükselt” şiarıyla 2 Nisan’da 4’üncü Genç Kadın Konferansı’nı İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Balat İnşa Kültür Evi’nde gerçekleştirecek. Birçok kentten genç kadınların katılım sağlayacağı konferansta, kadınların sorunları, talepleri, bugünkü durumları ve dünya kadın hareketinin durumuna dair tartışmalar yürütülecek. 

Konferansın detaylarına ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ÖGK Merkezi Koordinasyon üyesi Tanya Kara, konferansın genç kadınların kendi sorunlarını tartışacağı bir zemin oluşturacağını belirtti. 

 

SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER 

 

Örgütlü mücadelenin nasıl yürütüleceğine dair tartışmaların da yapılacağını dile getiren Kara, “Konferansa Kürdistan ve Türkiye kentlerinden birçok kadın katılacak. Konferansta dünya kadın hareketinin bugünkü durumu, özgürlük mücadelemizin durum ve olanakları olmak üzere genç kadın ve faşizm tartışmaları planlıyoruz” dedi. Kara, “Genç kadınların sorunlarını, taleplerini, sokakta siyasal bir çerçeve etrafında örgütleyerek, çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bunları çeşitli kampanyalar çerçevesinde ve çalışmalar kapsamında pratiklerle gerçekleştirdik. Geçmişte, Şule Çet İçin Adalet Komisyonu’nu kurduk. Şule Çet’in Ankara’da ki mahkemesinde yüzlerce kadının doğrudan katılımını örgütleyen ve mahkemenin doğrudan katillerin yargılanmasında rol oynayan bir süreci işlettik” diye belirtti. 

 

‘ERKEK DEVLET KADINLARI ÖLDÜRÜYOR’

 

Özellikle bölge kentlerinde kadınlara dönük gerçekleştirilen taciz ve tecavüzün arttığına dikkat çeken Kara, Dersim’de iki yıl önce kaybettirilen Gülistan Doku için “Kayıp Komisyonu” kurduklarını söyledi. Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dersim, İstanbul, İzmir olmak üzere birçok yerde eylemler gerçekleştirdik. Bugün, kaybettirilen kadınların faillerinin arkasında doğrudan erkek devletin olduğunu biliyoruz. Bunların hesabını ancak sokaklara çıkarak sorabiliriz. Genç kadınlar olarak sıra arkadaşlarımızın akıbetini sormak ve bu mücadeleyi üniversitelerden, liselerden yükseltmek için çalışmalarda faaliyetlerde bulunuyoruz.” 

 

Kara, üniversitelerde ve liselerdeki cinsiyetçi eğitimlerden, ekonomik krize kadar yaşanan her olumsuzluğun bedelini kadınların ödediğini ifade ederek, “Bugün pet kullanımlarına dair yüzde 18’lik bir KDV uygulanıyor ve 850 TL gibi bir bursla bir genç kadının, barınma, yeme-içme ihtiyaçlarını karşılamasını istiyorlar. Genç kadınlar birçok sorunla karşı karşıya. Bunları da mücadele ederek değiştirebileceğimizi biliyoruz. Ve kadın özgürlük mücadelemizi, bu kapsamda büyütmek ve genişletmek için gerekli çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

 

Erkek devlet zihniyetine karşı tek çözümün örgütlü kadın mücadelesi olduğunu vurgulayan Kara, “Genç kadınlar olarak üniversitelerden, liselerden, işçi ya da işsiz kadınları, erkek egemen zihniyete karşı örgütlü mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Kendi özgürlüğümüzü sokak sokak, meydan meydan kazanacağız. Tüm genç kadınları örgütlü mücadeleye katılma ve kadınların kurtuluşu için mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu konferansın da buna hizmet edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

/MA/