Paris’te ‘Elimiz Belimizde’ sergisi

Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) 8 Mart etkinlikleri kapsamında organize ettiği, Aslı Filiz’in “Elimiz Belimizde”sergisi, Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan bir resepsiyonla sanatseverlerle buluştu.  

Fransa Boyun Eğmeyenler Hareketi 20. Paris bölgesi Milletvekili adayı Paris Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Danielle Simonnet, Paris Kadın Evi, Barış Hareketi, 10. Paris  Belediyesi Meclis Üyesi Elie Joussellin, Montreuil  Kadın Evi, Fransız Komünist Parti temsilcileri,  CDK-F, TJK-F ve Tev-Çand Paris emekçilerinin katılım sağladığı resepsiyonda Aslı Filiz’in Şahmaran, 4 Kadın 4 Toprak, Eli Belinde Kilim Motifleri, Dersim’in Kayıp Kızları, Aysel Tuğluk-Hafıza, Rojava’da Kadın, Taybet Ana’nın 7 günü adlı çalışmaları sergilendi.

Kürt kadınlarının acılarını ve mücadelesini konu alan serginin açılışında Aslı Filiz, katılımcılara seslendi: “Öncelikle şunu belirtmek isterim; tuval çalışmalarımda Mezopotamya tarihini, Kürt tarihini ve mitolojisini konu olarak seçmeye özen gösteriyorum. Ağırlıklı olarak kadın temasını çalışıyorum, çünkü Kürdistanlı kadınlar olarak hem yaşadığımız toplumun baskısına karşı hem de devletin baskısına karşı direniyoruz. Mezopotamya topraklarında yaşanan acılarımızı, sevinçlerimizi renklerle yansıtmaya çalıştım. Umuyorum bu hisleri sizlere yansıtabilirim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesi ile Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin organize ettiği bu etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum.”

Aslı Filiz’in konuşmasının ardından konuklarla birlikte sergi dolaşıldı.

Resepsiyonda genç müzisyen Zelal Allak piyano eşliğinde keman dinletisi verirken, ardından konuklar için hazırlanan büfeye geçildi.

20 yıldır grafik tasarımcı olarak çalışan Aslı Filiz’in “Elimiz Belimizde” sergisi, 10 Mart tarihine kadar Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluşacak.

Aslı Filiz, 1983 yılında Bingöl’de doğdu.  25 yıl İstanbul’da yaşadı. Beykent Üniversitesi’nde grafik tasarım okuduktan sonra Hamburg Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne geçti. 20 yıldır grafik tasarımcı olarak çalışıyor. 4 yıldır akrilik boyalarla resim ve kolajlar yapıyor. United reklam ajansında kreatif direktör ve grafik tasarımcı olarak çalışan sanatçı, 4 Mart tarihine kadar sergide hazır bulunarak konuklarını karşılayacak.

Sergiyi organize eden Fransa Kürt Kadın Hareketi, 6 Mart günü aynı mekanda bir de Kadın Şenliği düzenliyor. 8 Mart kapsamında Ile De France bölgesinde sayısız etkinlik düzenleyen TJK-F, 8 Mart günü de alanlara inecek.

 

/ANF/