PYD Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddet çalışmasının üçüncü aşamasına geçti

PYD Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, “Kadınların mücadele birliği şiddeti sona erdirecek” sloganıyla başlattıkları çalışmanın üçüncü aşamasına geçtiklerini duyurdu. Üçüncü aşamada birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirilecek.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddetin son bulması için başlattıkları “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” hamlesinin üçüncü aşamasına “Kadınların mücadele birliği şiddeti sona erdirecek” sloganıyla geçtiklerini duyurdu. PYD Meclisi önünde yapılan basın açıklamasıyla üçüncü aşamanın ayrıntıları paylaşıldı.  Açıklamaya tüm kadın kurumları katıldı. Basın metnini PYD Basın üyesi Didem Eli okudu.

“Amaç özgür kadın iradesini kırmak”

Didem Eli, konuşmasına “Kadınların tarihi kahramanlık ve mücadeleyle dolu. Kadınların mücadelesi sayesinde devrimimiz bu seviyeye ulaştı. Kadınlar aynı zamanda Rojava Devrimi’nde siyasi, ekonomik, toplumsal, askeri ve diplomasi alanlarında elde ettiği kazanımlarla bütün dünya kadınlarına özgürlük ve umut ışığı verdi” diyerek başladı. Tüm bunlara rağmen egemen güçler ve ataerkil zihniyetin kadına yönelik yürüttüğü şiddetin devam ettiğini söyleyen Didem Eli, “Amaç ise özgür kadın iradesini yok etmek. Kadınların bizim toplumumuzda her gün zulüm, şiddet ve katledilme olaylarıyla karşı karşıya kaldığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm kadınlara çağrı

Kampanyaları hakkında bilgi veren Didem Eli, “Kampanya ve eylemlerimiz aracılığıyla kadına yönelik her türlü şiddeti yok edeceğimizin sözünü veriyoruz. Toplumda kadına yönelik işlenen katliamları kınıyoruz. Bütün kadın örgütlerine, toplumun diğer parçalarına bu olayların önüne geçmek, köleliğin ve haksızlığın ortadan kalkması için birlik olmaları çağrısında bulunuyoruz.  Özgür kadının iradesi ve gücüyle özgürlüğe ve başarıya ulaşacağız” dedi.

Üçüncü aşamanın eylem programı şu şekilde açıklandı:

“*Suçların azalması ve kadın haklarını desteklemek amacıyla medya kuruluşları için forumlar oluşturulacak.

*Kadın haklarının ihlal edilmesi durumunda takibi. Kadın hakları ihlallerinde uygun ve uygulanması gereken cezaların yer aldığı, kadın haklarına ilişkin uyarı ve bilgilendirme broşürleri dağıtılacak.

*Erkeklere seminerler verilecek.

*Toplumsal Adalet Meclisi tarafından kadın ölümlerinin belgelenmesi ve suçlulara verilen cezalara ilişkin istatistik verileri açıklanacak.

*Hasekê ve Qamişlo kantonları genelinde bir platform oluşturulacak ve konu kadınlarla tartışılacak.

*Minbic, Fırat ve Şehba bölgelerinden hukukçular ve dini temsilcilerin katılımıyla diyalog forumu düzenlenecek.”

/Hasake-JİNHA/