Rakka’da Kadın Çalışma Grubu oluşturuldu

Rakka’ta toplantı gerçekleştiren Suriye Kadın Meclisi tarafından “Kadın Çalışma Grubu “oluşturuldu. Çok sayıda Arap kadının katıldığı çalışma grubunun amacı ise IŞİD’in kentte yarattığı tahribatı silmek.

Suriye Kadın Meclisi, Rakka’da kadın çalışma grubu oluşturarak bilhassa savaş ve kriz süreçlerinde Arap kadınlara yönelik gerçekleşen saldırılara dur demeyi amaçlıyor ve bu anlamıyla bir bilinçlendirme oluşturmak istiyor. Suriye Kadın Meclisi yöneticilerinden Lina Barakat’ın da katıldığı çalışma grubu toplantısında IŞİD ve benzeri çete gruplarından gelen her türlü saldırı ele alındı.

Kadınlar IŞİD’in yarattığı tahribatı silmek istiyor

IŞİD’in Rakka işgali sırasında kadınların yaşadıkları, maruz kaldıkları da masaya yatırıldı. Kadınlar çalışma grubu ile Rakka ve bölgesinde IŞİD’in yarattığı tahribatı silmek istiyor. Kadınlara karşı işlenen suçların her yönünün açığa çıkarılmasını amaçlayan çalışma grubu, çocuk yaşta evlendirme, eğitim, toplumsal cinsiyet sorunları, mirastan mahrumiyet ve kadın statüsü üzerinde de duruyor. Kadınlara karşı köhnemiş düşünceleri dayatanlara karşı mücadele edeceklerini kaydeden Lina Barakat, “Bilhassa IŞİD’in kadınlar üzerinde yaratmış olduğu etkiyi kırmayı amaçlıyoruz. Arap kadınlarının özgürlük talepleri ve potansiyelleri çok güçlüdür, işte biz bu potansiyelden yola çıkıyoruz” diye konuştu.

“Alacağımız kararlar kadınların ortak kararı olacak”

Çalışma grubunda yer alan Suriye Kadın Meclisi üyesi Şems Sibno da, Suriye Kadın Meclisi olarak bir süredir bu çalışma grubu üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti. Şems Sibno, “Farklı aşiret, ailelere mensup kadınların birleşmesi, bir araya gelmesi, ortak fikir yürütmesi ve kendi karar mekanizmalarını oluşturması için bir aradayız. Burası bir karar mekanizmasıdır artık. Nafakadan reşit olmayan evliliklere, miras hakkına buradan alacağımız tüm kararlar kadınların ortak kararı olacaktır” vurgusu yaptı. Şems Sibno, ayrıca bu çalışma grubuna tüm Rakkalı kadınları dahil etmeyi amaçladıklarını da söyledi.

Çalışma grubuna kabile olarak adlandırılan 25 Arap ailesinden kadınlar da katıldı.

 

/Jingaagency1.com/