Remziye Tosun: Kürt halkı da, Kürt kadınları da boyun eğmeyecek

HDP Amed Milletvekilli Remziye Tosun: Semra vekil gibi ne Kürt halkı ne de Kürt kadınları iktidara boyun eğmeyecek. Mücadelemiz devam edecek.

İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra hastaneye götürülen HDP Amed Milletvekilli Semra Güzel’in kötü muameleye maruz bırakılması ve saçlarının iki polis tarafından çekilmesi kamuoyunda büyük tepki topladı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Semra Güzel yaşananları, “Senaryonun farkındayım. Başımı eğmek istediler ama baş eğmedim. Bu siyasi bir karardır. Bizler kazanacağız” sözleriyle değerlendirdi. Semra Güzel şahsında hükümetin Kürt halkının iradesini kırmak istediğini söyleyen HDP Amed Milletvekilli Remziye Tosun, Semra Güzel gibi baş eğmeyip mücadele etmeye devam edeceklerini belirti.

O fotoğraf Kürt evlerinin duvarlarında asılı

Semra Güzel’in basına servis edilen fotoğraflardan sonra iktidar tarafından hedef haline getirildiğini kaydeden Remziye Tosun, bu şekilde direnen ön planda olan kadıların da sistematik baskılara maruz bırakıldığını aktardı. Yayınlanan fotoğraf gibi fotoğrafların bugün bütün Kürtlerin evinde duvarda asılı olduğunu ifade eden Remziye Tosun, iktidarın bu fotoğraf üzerinden Kürt halkının iradesini kırıp boyun eğdirmek istediğini vurguladı.

“Kürt halkı ve kadınlara baş eğdirmek istediler”

Remziye Tosun konuşmasının devamında şunlara yer verdi:

“Üç gün önce arkadaşımız Semra Güzel gözaltına alındı. Kürt kadınına boyun eğdirmek istediler sessiz kalınmasını bu nedenle başını eğmek istediler. Ama Semra vekil orada başını eğmedi, orada onun mücadelesini de gördük. Ters kelepçe, saçını çekme ile Semra Güzel şahsında bütün Kürt halkı ve Kürt kadınlarına baş eğdirtmek istediler ama Semra Güzel orada mesajını verdi. ‘Ne olursa olsun ne ben ne de Kürt kadınları ve direnişleri karşınızda baş eğmeyecek’ dedi. Sosyal medya üzerinden de bu konuya büyük tepkiler verildi. Dokunulmazlığı kalkmış olabilir ama Semra Güzel halen vekildir. 6 buçuk milyon Kürdün iradesidir.”

“Bu politikalar yok etme konseptinin bir parçası”

Kürt kadınları olarak Semra Güzel’e yapılanları kabul etmediklerini ifade eden Remziye Tosun, Semra Güzel’in baş eğmediği gibi iktidar karşısında baş eğmeyip mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Remziye Tosun Kürt halkı üzerinden yürütülen baskı ve sindirme politikalarının yıllardır devam ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“2014 yılında yaptıkları MGK toplantılarından sonra Kürt halkını yok etme konseptleri devreye girmeye başladı. 5 Haziran, Suruç, Ankara patlamaları, Antep’te ki patlama Konya’da Kürt aileye saldırı, sonrasında Deniz Poyraz parti binamızda katledildi. Son olarak da seçilmiş biri olan Semra Güzel’in tutuklanması bu konseptin devamı. Kürt halkını savaş ve yıldırma politikası ile yok etmek istiyorlar. Ama halk baskı ve tecride rağmen yıllardır bir mücadele yürütüyor.”

“Bu kirli oyunlar Kürtlerin kaderi değil”

Remziye Tosun konuşmasına şu sözlerle sonlandırdı:

“Nasıl ki barışı bitirip tecridi gün be gün arttırdılarsa bugün bunlarda bu politikaların devamıdır. Aysel Tuğluk’un hastalığını bütün dünya biliyor artık kendine bile bakamıyor ama Kürt kadını olduğu için hala cezaevinde. Bu örneklerle soykırım konseptlerini geniş bir şekilde yaymak istiyorlar. Bu Kürtlerin kaderi değil, hegomanik iktidarlar savaş politikalarını Kürtler üzerinde uygulamak istiyorlar. İktidarda kalmak için bu kirli savaşını Kürtler üzerinde uyguluyor.”

/ Jinhaagencey1. com /