Rihan Loqo: Tüm Kürtler saldırılara karşı tavır almalı

Kongra Star Koordinatör Üyesi Rihan Loqo, Türk devletinin Federe Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarını kınayarak, Kürt halkının bulunduğu her yerde saldırılara karşı tavır almasını istedi.

Türk devleti, 17 Nisan’da Federe Kürdistan topraklarına geniş çaplı bir operasyon başlattı.  Bu saldırılara tepki gösteren Kürt halkı ve dostları kınama eylemleri gerçekleştiriyor. Rojava Kongra Star Koordinatör Üyesi Rihan Loqo, konuyla ilgili görüşlerini JİNHA’dan Ronahi Nuda ile paylaştı.

“İşgal konusunda anlaştılar”

Rihan Loqo, PDK’nın Türk devleti ile işbirliğini kınayarak, “PDK 15 Nisan’da Türk devleti ile bir toplantı yaptı. İki ülkenin Cumhurbaşkanları Federe Kürdistan topraklarının işgali konusunda anlaştılar. Bunu şiddetle kınıyorum. Biz halk olarak tarihi bir süreçten geçiyoruz ve Kürt çocukları Kürtlerin tarihini kanlarıyla yazdılar, direnişleri tüm dünyaya örnek oldu. Kürt halkı, Federe Kürdistan’da Kürtlerin birliğini istiyor. Ayrıca Kürt halkı, Türk devletinin tüm Kürdistan’ı işgaline karşı tüm Kürtlerin tavır almasını beklerken, aksine PDK, Kürt halkına karşı Türk devleti ile görüşme gerçekleştirdi. PDK ile Türk devleti arasındaki ittifak, karşılıklı ilişkilerin kurulduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“Soykırım politikası yürütülüyor”

Rojava ile Şengal arasında örülen duvarlara dikkati çeken Rihan Loqo, “Kürt halkı ve dostları, PDK ve Türk devletinin komplosunu fark etti. Kürdistan’ın her yerinde halk tavrını gösteriyor. Irak hükümetinin Rojava ve Şengal  arasına duvar ördüğü bir dönemdeyiz. Bu plan, Türk devletinin planı. Bununla halkı birbirinden koparmak istiyorlar. Bütün Kürtler özyönetim projesine güvendiler ve bu yüzden bize karşı saldırılar çoğalıyor. Kürdistan genelinde soykırım politikası yürütülüyor” dedi.

“Türkiye ve PDK yine mağlup olacak”

Türk devletinin 17 Nisan’da Federe Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarını anlatan Rihan Loqo, sözlerine şöyle devam etti: “Türk devleti ve PDK’nin Federe Kürdistan topraklarına saldırma planı vardı. Bu ayın 17‘sinde saldırılarla ortaya çıktı. Bu saldırıları kınıyor ve çocuklarımızın direnişini selamlıyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak Kürdistan’ın çocuklarının arkasındayız. Türk devleti bu süreci devam ettirecek gibi görünüyor. Kışın da bir adım atıldı, ancak başarısız oldular. Başarılı olanlar özgürlüğe aşık olanlardır. Hainlerin mağlup olacağı bir kez daha tarih sayfasına yazıldı. Türk devleti, Federe Kürdistan topraklarında tüm PDK müttefiğiyle beraber yenildi. Bu mağlubiyetler onlara yetmedi, farklı bir komplo ve farklı bir zihniyetle yine topraklarımıza saldırdılar. Gücümüze inanıyoruz bir kez daha Türk devleti ve müttefiği PDK mağlup olacak.”

“Kürtler bu saldırılara karşı tavır almalı”

Dünyanın her yerindeki Kürtleri saldırılara karşı tavır almaya çağıran Rihan Loqo, Kürdistan’ın her yerinde yaşayan Kürt halkının sokaklara çıkmasını ve bu saldırıyı lanetlemesini istedi. Rihan Loga, “Çocuklarımızı birlik içinde destekleyebiliriz. PDK ve Türk devletinin tekrar Federe Kürdistan’ı işgal etmesine izin vermeyerek, mücadele edeceğiz. İhanete hayır diyoruz. Biz Kongra Star olarak her zaman sahada olacağız. Türk devleti işgalci bir devlettir. Türk devleti şimdi Şengal ve Federe Kürdistan topraklarını hedef aldı. Türk devletinin hain olduğunu ve halkları hedef aldığını,  tüm dünyaya göstereceğiz. Çocuklarımıza destek olmak için her zaman sahada olacağız. Birliği inşa edeceğiz ve birlikte özgür bir hayat yaşayacağız” şeklinde konuştu.