RJAK: Paris’te gerçekleşen katliamların sorumluları açığa çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır

Kurdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), Paris’te gerçekleştirilen katliama ilişkin şunları belirtti:

“Paris’te gerçekleştirilen ikinci katliamı kınıyoruz. Paris’te Kürt yurtseverlere, kadınlara ve devrimcilere yönelik düzenlenen ilk saldırı değildir. Bu saldırıyı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen komplonun devamı olarak değerlendiriyoruz. Komprador ve ulus devlet güçleri yurtseverler ve öncüler şahsında Kürt halkının tamamını hedef almaktadırlar. Bu katliam, 9 Ocak’ta Kürt kadınlarına yönelik düzenlenen saldırıda Fransa’nın da parmağının olduğunu ortaya koymaktadır.

Türk devletinin öncülük ettiği ve Fransa gibi ülkelerin de desteklediği katliamcı zihniyet Kürt halkının soykırımını bir amaç olarak önlerine koymuşlardır. Katleden bu zihniyet bu tür saldırılarla özgürlük mücadelelerinin önüne geçmeye çalışmaktadır. Sistem, Önder Apo’ya uygulanan tecrit ve düzenledikleri katliamlarla direnişçi halkları korkutmak istemektedir. Ancak ifade ediyoruz ki ne tutuklamalarla ne de katliamlarla özgürlük mücadelesinin önünü hiçbir güç alamayacaktır. Zira bizler direniş ve zafer felsefesi sahibiyiz. Bir kişinin tutuklanması ve katledilmesiyle milyonlarımız alanlara akacak ve intikam alacaktır.

Fransa devletinden Paris’te gerçekleşen her iki katliamın da sorumlularını bir an önce açığa çıkarmasını ve hesap sormasını istiyoruz.”

 

/ANF/