Rojava: Kadın Edebiyatı ve Sanatı Festivali başvuruları başladı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kamışlo şehrinde 1-2 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Kadın Edebiyatı ve Sanatı Festivali’ne katılım başvuruları başladı.

Cizre Bölgesi Kültür Sanat Komitesi, “Jin, Jiyan, Azadî kültürüyle devrim sanatını inşa edeceğiz” sloganıyla 8’ncisi düzenlenecek olan Kadın Edebiyatı ve Sanatı Festivali için hazırlıklarını sürdürüyor.  Festival, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenleniyor.

Festival kapsamında halay, tiyatro, şiir okuması gibi sanatsal etkinlikler düzenlenecek. Kamışlo’daki Mihemed Şêxo Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan festivalde antik tablo ve eserler, kadın emeği ürünler ve yöresel kılık kıyafetler sergilenecek.

https://i0.wp.com/www.hawarnews.com/tr/uploads/files/2023/01/28/193114_-.jpg?w=1170&ssl=1

Festival sloganına ilişkin ajansımıza konuşan Hazırlık Komitesi üyesi Evîn Bîlal, “Jin, jiyan, azadî sloganı tüm dünyaya yayıldı. Biz de Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınların haykırdığı bu slogan ile festivali düzenlemek, kadın sanatını bu sloganın içeriği ve gerçekliğiyle bağdaştırmak istedik” ifadelerini kullandı.

KATILIM ŞARTLARI

Festivale katılım şartları şu şekilde; katılımcıların yaşları 18’den büyük olması, eserlerin Kürtçe, Arapça ve Süryanice olması, katılımcıların sadece bir sanat dalında (hikâye, şiir ve makale gibi) katılması.

Eserlerin yayınlanmamış ve başka bir dilden çevrilmemiş olması gerekiyor. Hikâye ve makale için kelime sayısı 2 bin iken şiirler için 2 sayfa sınırı konuldu.

Festivalde aynı zamanda el işi yarışı ve resim sanatı etkinlikleri yer alacak, değerlendirme komitesinde ise bölge ve dışarıdan kadınlar yer alacak.

Hazırlık Komitesi başvuruların 24 Şubat’ta sona ereceğini söyledi.

/ANHA/