Rojava Kürt Kadınları Danışma Toplantısı’nın hazırlıkları yapılıyor

Kongra Star, kadınların Türk devletinin Kürdistan’a dönük saldırılarına karşı birlik olması için Rojava Kürt Kadınları Danışma Toplantısı düzenlemeye hazırlanıyor. Toplantıya 50 örgüt ve parti katılacak.

Türk devletinin Rojava, Başûrê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları devam ediyor. Siyasi partiler ve yurttaşlar her gün alanlara akarak saldırılara tepki gösteriyor.

Kongra Star da bu kapsamda ‘Rojava Kürt Kadınları Danışma Toplantısı’nı düzenlemeye hazırlanıyor. Konuya ilişkin ANHA’ya konuşan Kongra Star İlişkiler Komitesi ve hazırlık komitesi üyesi Pencewîn Elî, toplantının amacının Kürt kadınlarının işgal saldırılarına karşı tepkisini ortaya koymak olduğunu söyledi.

Kadınların rolünün bu süreçte çok önemli olduğunu belirten Pencewîn Elî, “Toplantının amacı Kürdistan’daki bütün kadınların kazanımlarını korumak için Rojava’daki Kürt kadınlarının tepkisini ortaya koymak” dedi.

Pencewîn Elî şöyle devam etti: “Toplantı Rojava’daki 50 örgüt, Kürt partisi, sanatçı ve aydının katılımıyla düzenlenecek. Ayrıca Kürdistan ve ülke dışındaki kadın örgütleri ve hareketleri de online olarak katılım sağlayabilirler. Kürdistan’daki siyasi gelişmeler, kadınların işgale karşı görüşü ve tepkileri ortaya konulacak.”

Pencewîn Elî, toplantının Qamişlo’da yapılacağını yer ve tarihinin ise önümüzdeki günlerde duyurulacağını söyledi.