Rojava: Türkiye’nin işgal tehditlerine tepkiler büyüyor

Kuzey ve Doğu Suriye’deki gençlik hareketleri ve kurumlar, Türk ordusunun Medya Savunma Alanları ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarını kınadı.

Til Birak İlçe Meclisi, onlarca kişi, sivil ve askeri kurum üyesinin katılımıyla Türk ordusunun saldırılarına karşı açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Kongra Star Yönetim üyesi Henan Silêman, “İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Medya Savunma Alanları’na dönük saldırı ve tehditlerini kınıyoruz

Aynı zamanda gerillanın işgalci Türk ordusuna karşı yürüttüğü mücadeleyi selamlıyoruz. Mücadeleyi ve zaferi sağlama çizgisinin sürdürülmesi çağrısında bulunuyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak işgalcilere karşı tek el olalım” dedi.

EYN ÎSA

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, saldırı ve tehditlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Hareketin üyesi Rewşen Elî, Girê Spî Kantonu ve Eyn Îsa ilçesinden hareketin onlarca üyesinin katılımıyla Belediye Dörtyolu önünde açıklamayı okudu. 

Açıklamada, Kürdistan Özgürlük Hareketi gerillalarının iradesini kırmaya çalışan işgalci Türk ordusunun saldırıları kınandı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Avaşîn ve Metîna’da işgalci Türk ordusuna karşı yürütülen mücadele, direniş sembolü oldu. Bunun üzerine uluslararası topluma yurttaşların hedef olduğu bu saldırılara karşı sessiz kalmaması çağrısında bulunuyoruz. Böylece, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin Medya Savunma Alanları’nda faşist Türk ordusuna karşı yürüttüğü mücadeleyi selamlıyoruz.”

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki Şehit Anneleri, yaptıkları açıklamayla Türk devletinin saldırılarını ve işbirliği içinde olan ihanetçileri kınadı.

Şehit Şêrwan’ın annesi Rexde Îbiş, onlarca Barış Annesi ve şehit ailelerinin katılımıyla Şêxmeqsûd Mahallesi’ndeki Şehit Aileleri Meclisi önünde açıklamayı okudu.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Bencil kişilerin zorluk ve zahmetlerine rağmen anneler tarihte büyük emek ve çabalarıyla toplum için varlıklarını kurdular. Ardından o kişiler çete grupları haline geldiler. Ancak insanlık gelişti ve hiç kimsenin gözünü kapatamayacağı büyük bir kültür inşa ettiler. Bütün halkların birliğine temelinde barış ve kardeşliğini olmasını umut ediyoruz.”

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi

: “Halkımızın Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ’e karşı elde ettiği zaferin tarihi öneminin farkındayız. Bazı güçler, açıkça DAİŞ hakkında konuşmadan ve örgütsüz yöntemlere başvurmasına rağmen QSD, bölge halkını saldırılara karşı savunma kendisini ispatladı. Onun için faşist devlet bütün değerleri, insani ölçüleri ve ahlaka darbe vuruyor.”

Türk devletinin ve ortaklarının ahlak dışı bütün saldırılarını kınayan Barış Anneleri, “Şovenist ve faşist düşünceleri destekleyen kişiler, değerlerimize ve halkımızın onuruna hakaret ediyor” dedi.

Barış Anneleri, insan hakları örgütlerine, insani sorumluluklarıyla bu davaya bir çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

/ANHA/