Rûken Ehmed: Ortadoğu’da direniş Jin, Jiyan, Azadi ile sürüyor

Rojava Devrimi’nin kadın devrimi olarak bilindiğini ve kadın devriminin hala ayakta olduğuna işaret eden Kongra Star üyesi Rûken Ehmed, kadınlara yönelik artan saldırıları değerlendirdi.

Ehmed şöyle dedi:

“Demokratik ulusu savunan kadınlar, her gün saldırıların hedefi oluyor. Jîna Emînî, katledilmesi Rojhilatê Kurdistan ve İran halkları üzerine büyük etki yarattı. Ortadoğu’da ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganlarıyla direniş hala sürüyor. Rojhilat’taki devrim büyüme gösterdikten sonra Zeyneb Mihemed katledildi. Ardından ise Nagihan Akarsel arkadaş da Süleymaniye kentinde vahşice katledildi…”

2012’de Rojavayê Kurdistan’da kadınların sesinin yükseldiğini ve devrime öncülük ettiğini hatırlatan Rûken Ehmed şöyle devam etti: “Kadınlar, hak sahibi olmak için direndi ve bugün kadınların şahsında demokratik toplum inşa ediliyor. Devletler, bu devrimi Hevrîn, Jiyan ve Zeyneb yoldaşların şahsında yok etmek istiyor. Kadın örgütü olarak gücümüzü şehitlerimizden alarak bu direnişi örgütlüyoruz.”

Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadın örgütlerine işaret eden Rûken Ehmed, Önder Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğüne ilişkin ideolojisinin uluslararası devletleri korkuttuğunu söyledi.

Rûken Ehmed, son olarak “Türk devleti, şehrin ortasında kadınlara saldırıyor. Başûrê Kurdistan’ı bu konuda eleştiriyoruz. Yakın zamanda Nagihan Akarsel Süleymaniye’de vahşice katledildi. Kürt kadınları olarak sözümüzü yeniliyoruz ve özgürlük şehitlerin izinde olacağız” dedi.

/ANHA/