Şam hükümetinin ​​​​​​​Şehba’da uyguladığı ambargo en çok hastaları ve çocukları etkiliyor

Şehba Kantonuna yerleşen Efrinli mülteciler ve kanton sakinleri, elektriği kesen, akaryakıt geçişini yasaklayan, gaz, ilaç ve gıda geçişini engelleyen Şam hükümeti tarafından 4 yılı aşkın süredir ambargo altında yaşıyor. Bunun sonucunda kantonda insani felaketler meydana geliyor.

Birçok hastanın oksijen cihazlarına ihtiyacı var ama mazot olmadığı için elektrikler kesildi ve oksijen cihazları durdu.

Reşmar Reşo adlı çocuğun babası Ezdiyar Reşo, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Oğlumun kafasında tümör var. Nefes almakta güçlük çekiyor, her gün oksijene ihtiyacı olduğu için oksijen cihazına bağlıyoruz. Cihaza bağlamazsak nefes alması zorlaşır ve öksürür. Kafasındaki hastalıktan dolayı zaman zaman bilincini kaybediyor. Oksijen vermemiz gerekiyor ama bölgede mazot olmadığı için oksijen cihazını akülere bağlıyoruz.”

Şam hükümetinin politikaları ve Şehba kuşatmasının bölge halkına yönelik insani felaketlere yol açtığına ve bunlardan birinin de Reşmar olduğuna dikkat çeken Ezdiyar Reşo, uluslararası toplum ve insani yardım kuruluşlarına, kuşatmayı sona erdirmesi ve bölgeye yakıt, ilaç ve gıda girmesine izin vermesi için Şam hükümetine baskı yapmaya çağırdı.

/ANHA/