Şanaz İbrahim Ehmed: Türkiye operasyonlarını derhal durdurmalıdır

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Dış İlişkiler Sorumlusu Şanaz İbrahim Ehmed, Nisan ayından bu yana Türkiye’nin Federal Kürdistan topraklarında sürdürdüğü askeri operasyonların derhal durdurulması çağrısı yaptı.

Şanaz İbrahim Ehmed, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuyu uzun uzun yazarak duydukları tepkinin ve saldırıların tarihsel boyutuna da yer verdi. Şanaz İbrahim Ehmed, son olarak 24 Ağustos tarihinde Pêncewîn û Şarezûrê’ye gerçekleşen bombardımanları kınadıklarının altını çizdi.

Yaşanan saldırıların sadece Türkiye tarafından gerçekleşmediği, meydana gelen her saldırıda aynı zamanda yerel güçlerin de desteğinin olmasının büyük utanç kaynağı olduğunu aktararak şunları kaydetti;

“Suskunluk, sessizlik kulaklara gelen feryatların işitilmesini engellememeli”

“Hukuk ve uluslararası hukuk kurallarını çizerek topraklarımıza ve halkımıza yönelik gerçekleşen her saldırı, tecavüz aynı zamanda bunu yapanların değil, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Bağdat’taki siyasi partilerin her geçen gün daha da saldırıya açık kılınması ile ilgilidir. Susmak kendisiyle hep bunu beraberinde getirir. Bölge yetkililerinin hareketsizliği, suskunluğu, sessizliği kulaklara gelen feryatların işitilmesini engellememeli.”

Federal Kürdistan bölgesindeki yetkililere seslenen Şanaz İbrahim Ehmed, yurttaşların çıkarlarını gözeten politikalara imza atılması çağrısı da yaparak, Türkiye’ye saldırıların bir an önce durdurulmasını ve Türkiyelilerin de saldırılara karşı tavır alması gerektiğini kaleme aldı.

/Jinhaagency/