Şengal’de düzenlenen kadın çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı

Şengal’de “Birlik ve mücadele kadının savunma garantisidir” sloganıyla TAJÊ tarafından düzenlenen çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede kadınların bir daha soykırıma maruz kalmaması için daha güçlü mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Şengal’de, “Birlik ve mücadele kadının savunma garantisidir” sloganıyla Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (Tevgera Azadiya Jinên Êzidî- TAJÊ) öncülüğünde düzenlenen; Bağdat, Musul, Kerkük ve Şengal’den birçok sivil toplum ve parti temsilcisinin katıldığı çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı.

Sonuç bildirgesine ilişkin yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

“TAJÊ, 3 Ağustos 2014 yılında DAİŞ’in gerçekleştiği fermanın ardından örgütlendi. DAİŞ çeteleri Êzidî toplumunu soykırımdan geçirdi. Kadınlar örgütsüz olduğu için fermanda en çok onlar mağdur oldu.

TAJÊ, kadınlar şahsında gerçekleşen bu fermanın tüm dünyada soykırım olarak kabul edilmesi için var gücü ile her alanda çalışma yürütmektedir. Kadınlar böyle bir fermanın bir daha yaşanmaması için TAJÊ çatısı altında örgütlendi. TAJÊ, mevcut kadın örgütleriyle ilişki kurarak ortak çalışmalar yürütüyor.

TAJÊ öncülüğünde Êzidî ve Arap kadınların gerçekleştirdiği çalıştayda alınan kararlar şöyle:

– Êzidî ve Arap kadınlar ve her kesimden Iraklı kadınlar, kadınların özgür olması ve korunması için birlikte güçlü bir mücadele yürütülecek.

– Êzidî ve Arap kadınlarının Bağdat’ta bir toplantı daha düzenlemesi için hazırlık komitesi kuruldu.

– Kadınlara yönelik soykırımın tanınması için ortak bir çalışma yürütülecek. Yine kadın çalışmalarının daha da güçlü yürütülmesi ve kadınların birlik olması için her alanda güçlü bir çalışma yapılacaktır.

– Kadına yönelik şiddetin son bulması ve erkek egemen zihniyetin yıkılması için ortak bir mücadele yürütülecektir.”

/rojnews/