Şengalli Kadınlar: Saldırılarla bizi yok edemezler

Şengalle yönelik dün gerçekleşen saldırılara tepki gösteren Şengalli kadınlar, Êzidî toplumundan birlik olmalarını istedi.

 Türkiye’ye ait insansız hava aracı dün öğle saatlerinde bir kırtasiyeyi ve Sinunê Halk Meclisi’ni hedef alarak bombaladı. Saldırı sonucunda 12 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirirken, 7 kişi ise yaralandı. Şengalli kadınlar, saldırıya tepki göstererek, saldırılardan Irak hükümeti ile KDP’nin sorumlu olduğunu söyledi.

“Êzidî halkı yok edilmek isteniyor”

Êzidî halkının yok edilmek istendiğine işaret eden Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) üyesi Zozan Simo, Halk Meclisi’nde tüm sorunların çözüldüğünü ve tüm çocuklarının mecliste olduğunu belirtti. Saldırının sadece Türkiye eli ile yapılmadığına dikkat çeken Zozan Simo, “Saldırı Türk uçaklarıyla yapılmış olabilir. Ama bu sadece Türk devletinin sorumlu olduğunu göstermiyor. Kazimi hükümeti de KDP’de bu saldırıların içindedir. Eğer gerçeğe değineceksek Irak hükümeti sessizliğiyle bize yönelik büyük bir kötülük yapmıştır” dedi.

“Bizi rahat bıraksınlar”

Sînûne’de yaşayan Neyîme Xelef, saldırılara yönelik tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Bu saldırılar nedeniyle çok öfkelendim. Bizi rahat bıraksınlar yeter başka bir şey istemiyoruz. Şengalimiz güzel. Çocuklarımızı hedef almayı bıraksınlar. Artık yeter Türk devleti uçakları bize saldırmayı bıraksın.”

“Kabul edilemez”

Saldırı sırasında olay yerinde olan TAJÊ üyesi Ceklîn Hisên, “İşgalci Türk devleti uçakları Sinûnê Halk Meclisine saldırdı. Sivillerin dükkanlarını vurdu. Biz Êzidîlerden ne istiyorlar. 2014 fermanına doymadılar mı, bu fermanı tamamlamak istiyorlar. Saldırı nedeniyle 12 yaşındaki bir çocuk şehit oldu. Bu hiçbir yerde kabul edilemez” diye ifade etti.

“Birlik olalım”

Tüm saldırılar karşısında Êzidîlerin birlik olması gerektiğini ifade eden Caklîn Hisên, “KDP oyunlarına karşı uyanık olun. Êzidî toplumunun ayağa kalkmasını istiyoruz ve saldırılar karşısında birlik olmalarını istiyoruz. Toplumumuz saldırıların 9 Ekim anlaşmasının bir parçası olduğunu unutmasınlar” şeklinde konuştu.

 

/Jinhaagency.Com/