Silopi’de ‘Kadınlarla Kadın Dayanışması’ başlatıldı

Silopi Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü öncülüğünde, depreme ilişkin “Kadınlarla Kadın Dayanışması” kampanyası başlatıldı.

Şırnak’ta, Maraş merkezli 10 kenti etkileyen depremin ardından depremzedelerle dayanışmak için adeta seferberlik ilan edildi.
Kentteki siyasi parti, sivil toplum örgütü, kurum ve derneklerin çalışmalarına öncülük eden Silopiya (Silopi) Belediyesi, şimdi de deprem bölgesindeki kadınlarla dayanışma kampanyası başlattı.“Kadınlarla Kadın Dayanışması” kampanyasına Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Şirnex temsilcileri, Genel İş Sendikası temsilcileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Kadın Meclisi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şirnex Kadın Meclisi ile kentteki birçok sivil toplum örgütü destek verdi.
Kadınlar, belediyenin itfaiye bölümünde yaptığı basın açıklamasıyla kampanyayı duyurdu. Açıklamaya, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Adalet Fidan, TJA aktivistleri ile HDP il ve ilçe yöneticileri katıldı.
Kampanyaya ilişkin konuşan DİSK Eşbaşkanı Siyajin Buruntekin şöyle dedi: “Bildiğiniz gibi büyük bir deprem yaşadık ve bu bizi çok etkiledi. Bu nedenle Belediyemiz Kadın Politikaları Müdürlüğü öncülüğünde bir kampanya başlatıldı. Bu, kadın ve çocuklara yönelik bir kampanyadır. İhtiyaç listesi çıkarttık. Çalışmalarımız yeni başladı. Bu acı hepimizin acısıdır. Bu nedenle kadınları bu kampanyaya destek vermeye ve bizlerle dayanışmaya çağırıyoruz.”

 

/MA/