Süleymaniye: Kadınlar eşi tarafından öldürülen Şinyar Huner’in mezarını ziyaret etti

Süleymaniyeli kadınlar 18 Şubat’ta eşi tarafından vahşice katledilen Şinyar Huner’i unutmadı. Süleymaniye jadın ve insan hakları örgütleri Şinyar Huner’in mezarını ziyaret etti.

Şinyar Huner’in Seyidsadiq kentine bağlı mezarlığını, “Kadın katliamlarına hayır” yazılı pankartlarla ziyaret eden kadınlar, mezarlığa güller dikti.

“Katledilen kadınlar için bir araya geldik”

Goran Hareketi üyesi Saz Abdullah gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin olarak, “Biz örgütlü kadın mücadelesi yürütenler olarak Şinyar ve Şinyar gibi vahşice katledilen kadınlar için bir araya gelerek sembolik olarak burayı ziyaret etme kararı aldık. Aslında Şinyar bir örnek oluşturuyor, tüm Kürdistan’da katledilen kadınlara dair ve acımızı paylaşmak ve öfkemizi dile getirmek için geldik” diye konuştu.

“Ortak dersler çıkarılmalı”

Kürdistan Kadınlar Birliği Şarezor üyesi Şara Abdulkerim, Şinyar Huner’in ailesinin acısının hale taze olduğunun altını çizerek, “Biz ailenin de acılarının taze olmasını göz önünde bulundurarak buraya gelmeyi tercih ettik. Ayrıca buradan bir uyarı da yapmak istiyoruz; artık kadın katliamları sadece münferit vakalar değildir, toplumsaldır ve parlamentoya taşırılmalıdır, dersler ortak çıkarılmalıdır” dedi.

Aso Jin Örgütü üyesi Mia Nimet ise, “Biz kadınlar artık tek bir ağızdan seslerimizi, taleplerimizi ve öfkemizi ortaya koymamız gerekiyor. Erkek egemen zihniyeti ancak birlikte yenebiliriz” şeklinde konuştu.

Şinyar Huner’in annesi: Katliamlara karşı önlem alınsın

Kadın örgütlerinin gerçekleştirdiği anmada Şinyar Huner’in annesi de hazır bulundu. Mihran Sadiq tüm katılan kadınlara teşekkürlerini sunarken, “Kadınlar katledilmesin, herkes duyarlı olsun. Başka annelerin yürekleri de yanmasın” diyerek, kadın katliamlarında önlem alınmasını talep ettiklerini söyledi.

 

/Jinhaagency.net/