Süleymaniye’de Kürt Kadın Çalıştayı

KNK Kadın Komisyonu  ve Kürdistan Kadın Birliği Süleymaniye’de bulunan Tewar Salonu’nda Kürdistan’ın dört parçasından kadınların katılımıyla, ‘Qirkirina jinan bi dawî bikin’ (Kadın Soykırımına Son) sloganıyla Süleymaniye’de Ulusal Kürt Kadın Çalıştayı düzenliyor.

Kürdistan’ın dört parçasından aktivistler ve kadın parlamenterler istişareye katılacak ve sorunlarını sunacak.

Güney Kürdistan’da katledilen kadınların fotoğraflarının asıldığı salonda KNK Eşbaşkanı Zeynep Muradi, YNK Başkanlık Divanı ve Politbüro üyesi kadınlar, Kürdistan ve Irak parlamentosu kadın milletvekilleri, kadın siyasi aktivistler, kadın gazeteciler, akademisyenler bulunuyor.

Çalıştay, Yekîtiya Jinan ya Kurdistanê Sekreteri Kafiye Süleyman ve KNK Eş Başkanı Zeynep Murad’ın konuşmalarıyla başlayacak.

Konuşmaların ardından ilk panelde ‘Siyasi iktidardan dolayı kadına yönelik şiddet ve tutuklamalar’, ‘kadın kimliğinde hukuk ve kültürün rolü’ ve ‘kadınların siyasi baskı altındaki durumu’ konuları tartışılacak.

İkinci panelde ise ‘İşgalci iktidar yönetiminde kadının durumu’, ‘mevcut gerçeklikte Êzidi kadının durumu’ konuları ele alınacak…

/Rojnews/