Suriye Gelecek Partisi Kadın Genel Meclisi kongresi sona erdi

Suriye Gelecek Partisi Kadın Genel Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Genel Meclisi’nin sözcüsünü, iki yardımcısını ve 70 delegesini seçerek 2’nci kongresini tamamladı.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bölgelerinden Suriye Gelecek Partisi kadın meclislerinin 800 delegesi, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yönetim Kurulu Eş Başkanı Îlham Ehmed, Suriye Gelecek Partisi genel sekreteri SÎham Dawûd ve Suriye Gelecek Partisi eski genel sekreteri Hevrîn Xelef’in annesi Sûad Mistefa kongreye katıldı.

Katılımcılar meclis tüzüğünü tartıştı, siyasi rapor okundu ve MSD Yürütme Kurulu Eş Başkanı Îlham Ehmed bölgedeki siyasi durumu değerlendirdi ve kadınların siyasi yaşama katılması gerektiğini vurguladı.

Kadın meclisi iki yıllık faaliyetlerini bir sinevizyonla gösterdi ve ardından oylama başladı. Ardından Xaliye El Kehwan Suriye Gelecek Partisi Kadın Genel Meclisi sözcüsü, Semîre El Ezîz ve Zozan Şemo ise yardımcıları olarak seçildi. Ayrıca 70 üye partinin Kadın Genel Meclisi için seçildi.

Suriye Gelecek Partisi Kadın Genel Meclisi Sözcüsü Xaliye El Kehwan ikinci kongrenin sonuç bildirgesini okudu.

* Siyasetçi Şehit Hevrîn Xelef dosyası dahil olmak üzere kadın katliamlarına ilişkin dosyalar uluslararası ve ceza mahkemelerine taşınacak ve takip edilecek.

* İşgalcilerin kadına yönelik politikalarına karşı mücadele düzeyi yükseltilecek, Türk devletinin yürüttüğü özel savaş ve soykırım savaşına karşı durulacak.

* Kuzey ve Doğu Suriye’de kadına yönelik şiddet olaylarını ve verilerini belgeleyerek işgal altındaki bölgelerdeki kadınlara yönelik ihlal dosyalarını hazırlayarak ilgili hukuk örgütlerine gönderilecek.

* Diplomatik çalışmalar güçlendirilecek, Suriye içindeki ve dışındaki kadın örgütleri ve hareketleriyle ilişkiler geliştirilecek.

* Tüm kadınlara ulaşmak, onları örgütlemek ve her düzeyde güçlendirmek için örgütsel, fikri ve politik kampanyalar düzenlenecek.

*Kadın davalarını destekleyen bir basın gücü oluşturmak için temel olarak ve farkındalık temelinde bir basın politikası yönetilmelidir.

*Suriye’deki krizin çözümü için Özerk Yönetim’in siyasi olarak tanınmalı ve Türk devleti ve çeteler Suriye’den çıkmalı.  .

*Evlerini zorla terk etmek zorunda kalan göçmenler ve mülteciler, uluslararası güçlerin garantörlüğünde evlerine dönmeli, tüm tutuklular bırakılmalı ve kaderleri belirlenmeli.

*Suriyeli kadınları siyasi çalışmalara katacağız ve onları karar merkezlerine alacağız.

* 2254 ve 1325 sayılı kararlar gibi Suriye’deki krizin çözümüyle ilgili tüm uluslararası kararları, özellikle kadınların barış çalışmalarına katılımıyla ilgili olarak etkinleştirin.

 

/ANHA/