Tevgera Jinên Azad: Kadın bedeni üzerinde siyaset yapan kirli zihniyete asla müsaade etmeyeceğiz

Tevgera Jinên Azad (TJA), son dönemlerde artan kadın katliamlarına ilişkin HDP Ağrı il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, TJA aktivistleri, HDP ile DBP İl Örgütü yöneticileri katıldı. Açıklamada, “Em qirkirina jinan rawestînin û jîyana nû ava bikin” pankartı açıldı.

Açıklamada konuşan HDP’li Dilan Dirayet Taşdemir, artan kadın katliamlarından iktidarı sorumlu tuttu. Taşdemir, “Bu iktidar Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ve belediyelerimize atadığı kayyımlarla onlarca kadın kurumunu kapattı. Belediyelerimize kayyımlar atanarak kadınlara hizmet eden kurumlar tavsiye edildi. Bundan şunu anlıyoruz; AKP iktidarı ‘ben kadınları katledeceğim, ben bunun yolunu vereceğim ve kadınları erkek şiddetinin insafına bırakacağım. Bununla mücadele eden TJA’lı Kürt kadınları terörist ilan edeceğim’ mesajını veriyor. Çünkü Kürt kadınlarını kendi politikalarının önünde engel olarak görüyor. Kürt kadın mücadelesini, bu kirli zihniyetlerinin önünde engel olarak görüyorlar. Sadece Kürt kadın mücadelesini de değil, Türkiye’deki tüm devrimci kadınları terörist olarak lanse ediyor. Ama şunu bilsinler ki, Ağrı’da, Şırnak’ta veya İstanbul’da nerede olursa olsun, kadın bedeni üzerinde siyaset yapan ve rant elde etmeye çalışan bu kirli zihniyetine asla müsaade etmeyeceğiz. Kirli erkek ve devlet zihniyetine karşı biz kadınlar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Açıklama, alkış ve zılgıtlarla son buldu.

 

/MA/