TJA aktivisti Rojbin Çetin tahliye edilmedi

TJA aktivisti Sevil Rojbin Çetin’in yargılandığı dava, bulunamayan ‘gizli tanıklar’ nedeniyle bir kez daha ertelendi. 
Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Sevil Rojbin Çetin hakkında “örgüte üye olduğu” iddiasıyla açılan davanın duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Rojbin, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutsak bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden bağlandı. Avukatının ve ailesinin hazır bulunduğu duruşmada, Rojbin önceki savunmasını tekrarlayarak tahliyesini talep etti. Ardından avukatı Ekin Yeter de taleplerini yenileyerek müvekkilinin tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.
Duruşma ertelendi
Mahkeme heyeti ise bir kez daha ‘gizli tanıkların’ hazır bulunmadığı gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılarak ‘gizli tanıkların’ bulunması yönünde karar verdi. Gizli tanıkların dinlenememesi gerekçesiyle bir sonraki duruşma 8 Eylül tarihine ertelendi.
Ne olmuştu?
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında Diyarbakır’da 2020 yılında “İşkenceyle Mücadele ve İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü” olan 26 Haziran’da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Rojbin Çetin, köpekli işkenceye maruz kaldı. Rojbin’in gözaltı süresi üç kez uzatıldı. 11 gün süren gözaltı işleminin ardından “örgüte üye olduğu ” iddiasıyla tutuklandı.

/jinnews/