TJA: Arkadaşlarımızı biran önce serbest bırakın

Son dönemde aralarında TJA aktivistlerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınıp tutuklanmasına tepki gösteren TJA, tutuklamaların hukuksuz olduğunu belirterek, biran önce serbest bırakılmalarını istedi. 

 Tevgera Jinên Azad (TJA) son dönemlerde yaşanan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin yazılı açıklamada bulunarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde başta kadınlar olmak üzere muhalif olan tüm kesimlere yönelik topyekûn bir saldırı başlatıldığı kaydedildi. 

 “Tutuklamalar hukuksuzca”

 Açıklamada, “27 Şubat’tan bu yana hukuksuz bir şekilde gözaltında olan MEBYA-DER yöneticileri ve aktivistlerimiz Ayşe Tutmaz, Ayşe Çelikbilek, Hülya Vurar adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Yüksel Elmas tutuklandı. Ayrıca TJA aktivistimiz Beritan Önen de dün çıkarıldığı mahkemede hukuksuzca tutuklandı” denilerek, biran önce serbest bırakılmaları istendi.  

 “Çizgimizden vazgeçmeyeceğiz”

 Açıklamanın sonunda ise şu ifadelerde bulunuldu: “Erkek devletinin biz kadınlara uyguladığı bu faşizan kararları tanımıyoruz. Biz kadınlar olarak, kadına yönelik her türlü gözaltı, tutuklama, şiddet, baskı, sömürü ve özel savaş politikalarına karşı mücadele edeceğimizi, özgürlük çizgimizden asla vazgeçmeyeceğimizi, emeğimizi ve toplumsal değerlerimizi sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha yeniliyoruz. Yaşasın kadın direnişimiz!

/Jinhaagency/