TJK-E ve KCDK-E’den Paris Şehitleri’ni uğurlama törenine çağrı

Avrupa Kürt Özgürlük Hareketleri, Paris’te şehit düşen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl 3 Ocak 2023’te Paris’in Villiers le Bel banliyösünde düzenlenecek anma ve uğurlama törenlerine güçlü katılım çağrısı yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık günü Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne düzenlenen saldırıda şehit düşen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî (Emine Kara), Kürt Sanatçılar Birliği Tev Çand üyesi Mîr Perwer ve yurtsever Abdurrahman Kızıl için  3 Ocak 2023 saat 12.00’da anma ve uğurlama töreni düzenlenecek. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) ortak bir açıklama yaparak, Kürt halkını ve dostlarını anma ve uğurlama törenine güçlü katılmaya çağırdı.

Açıklama şöyle:

AKP-MHP faşizmi Zap’ta yaşadığı sendromu, aralıksız bir şekilde özgürlük gerillasına karşı geliştirdiği kimyasal saldırıları, Rojava ve Güney Kürdistan’ı işgal girişimlerinin yanı sıra Önder Apo’ya karşı geliştirdiği sistematik işkence politikalarına rağmen 2022 yılında sonuç alamamıştır. Türk devleti 2022 yılını halkımızın gerillası ve Önderliğiyle birlikte yürüttüğü direniş mücadelesi karşısında başarısızlıkla kapatmıştır. Yaşadığı hezimeti ve yenilgilerin intikamını almak için  Kürtlere karşı savaşını bu defa Fransa üzerinden Avrupa coğrafyasına taşırmak istemektedir. Yine birinci Paris Katliamı’nda Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez gibi 2. Paris katliamında Evîn Goyî şahsında AKP-MHP faşizmi Kürt Kadın Özgürlük mücadelesini doğrudan hedeflemiştir.

Türk devletinin soykırım amaçlı savaşına karşı bugün büyük ve örgütlü siyasal-toplumsal bir direniş elzemdir. Kürt kadınların ve halkının örgütlü gücünden korkan faşist Türk devletine başta Fransa olmak üzere dostlarımızla birlikte  Avrupa’dan tarihi cevap vermenin zamanıdır.

FRANSA’NIN SUÇ ORTAKLIĞINI DA AÇIĞA ÇIKARMAK TARİHİ ROLDÜR

Bu direnişle ancak Fransa hükümetinin  10. yıl önce örtbas ettiği suç ortaklığını da açığa çıkarmak tarihi rolümüzdür. Fransa hükümetinin bir kez daha Türk devletiyle Kürtleri siyasi, diplomatik, askeri ve ticari pazarlık konusu yapmamak için şehitlerimizi büyük sahiplenmek ve aralıksız olarak adaletin yerini bulması için mücadele zorunluluğu bulunmaktadır.

3 OCAK’TA ANMA VE UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLEYECEĞİZ

Bu amaçla 23 Aralık 2022’de  Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen Evîn Goyî (Emine Kara), Kürt Sanatçılar Birliği TEV-ÇAND Üyesi sanatçı Mir Perwer ve Kürdistan Özgürlük davasının yılmaz emektarı Abdurrahman Kızıl arkadaşlarımız için  3 Ocak 2023 saat 12.00’de bir  anma ve uğurlama töreni düzenleyeceğiz.

Tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı anma törenine güçlü  katılmaya çağırıyoruz.

7 OCAK’TA BÜYÜK DİRENİŞ GÜNÜNE DAVET EDİYORUZ

Ayrıca 7 Ocak 2023 tarihinde ise hem 9 Ocak 2013 hem de 23 Aralık 2022’de gerçekleşen katliamlara karşı Fransa hükümetinin yasaları çerçevesinde hareket ederek Türk devletini durdurmaya çağırmak ve faşist Türk devletinin protesto için miting ve yürüyüş düzenlenecektir. Dostlarımızla birlikte tüm yurtsever halkımızı şimdiden 7 Ocak’ta düzenlenecek büyük direniş gününe davet ediyoruz.”

UĞURLAMA TÖRENİ VILLIERS LE BEL’DE

Paris Şehitleri’ni anma ve uğurlama töreninin 3 Ocak 2023’te saat 12.00’da 12 bis Avenue des Entrepreneurs, 95400 Villiers-le-Bel, France adresinde bulunan Palace de Villiers salonunda düzenleneceği duyuruldu.

/ANF/