Türkiye Meclis Başkanı’ndan Semra Güzel açıklaması: Dokunulmazlığı kaldırılmalı ve yargılanmalı

Türkiye Meclis Başkanı Mustafa Şentop,  hedef gösterilen Semra Güzel ile ilgili  “Anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum” dedi.
Jin News’in haberine göre Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in iktidara yakın ana akım medya tarafından hedef gösterilerek servis edilen fotoğraflara ilişkin “Örgüt üyeliğiyle ilgili adı geçen vekilin dosyası var. 2019 yılı Mart ayında hazırlanmış bir dosya. Bu dosyanın içinde belge var mı diye inceliyorlar. Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum” dedi.
“Makata cop sokma” gibi ağır insanlık suçlarına dair verilen önergeleri, “kaba ve yaralayıcı” diyerek  milletvekillerine geri gönderen Meclis Başkanı’nın binlerce kişinin oylarıyla seçilen milletvekiline dair fotoğraf üzerinden inceleme başlatması dikkat çekti.

 

Ne olmuştu? 

8 Ocak günü Türkiye’nin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı, HDP Milletvekili Semra Güzel’in Kandil’de daha önce tanıdığı ve sözlüsü olduğunu açıkladığı Volkan Bora ile çekilen fotoğraflarını yayınlamış ve ”PKK’li ile çektiği fotoğraflar ortaya çıktı” başlığıyla servis etmişti.

Bora’nın Adıyaman bölgesindeki bir çatışmada hayatını kaybettiği ve telefonunun incelenmesi sonucu fotoğraflarıa ulaşıldığı açıklanmıştı.

Semra Güzel ise yaptığı açıklamada, ”Çözüm sürecinde Kandil’e gittiği ve Bora’yı gördüğünü belirtmiş , ”iktidar tarafından basına servis edilen kimi fotoğraflar üzerine sosyal medyada ve televizyonlarda hakkında karalama ve linç kampanyası başlatığını açıklamıştı.