UN Women’den cinsiyet eşitliği kampanyası

Birleşmiş Milletler Kadın birimi Almanya bileşimi kurumsal internet sayfası üzerinden cinsiyet eşitliği kampanyası başlattı. 

Moda fotoğrafçısı Anna Daki’in güçlü karakterli fotoğrafları ve hareketli klipleriyle katıldığı kampanyada 15 tanınmış ünlü kadın kendi ayrımcılık deneyimlerini anlatıyor ve aynı zamanda dünya çapında kadınların durumunun iyileştirilmesi için somut önlemler alınması çağrısında bulunuyor. 

Hayatın her alanında cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla yürütülen kampanyayı Sara Nuru, Dunja Hayali, Zeina Nassar, Laura Gelhaar, Hadnet Tesfai, Iris Berben, Volker Bruch, Mogli, Wana Limar, Lisa Banholzer, Spencer Issa Mase, Tarik Tesfu ve Tupoka Ogette tarafından destekleniyor.

BM Kadın Küresel Cinsiyet Eşitlik Kampanyası, Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu’nun tamamlanmamış hedeflerini gerçekleştirmek için mücadele ediyor ve somut sonuçlar sağlamak için genç aktivistlerden tecrübeli vizyonerlere kadar her kuşaktan feministleri bir araya getiriyor.

UN Women’ın açıklamasına göre kampanyayı maddi bağışla ve ayrıca Instagram, Facebook veya Twitter’daki ağlara katılım göstererek destek olmak mümkün.

Kurum sosyal ağlar için Instagram ve Facebook’ta @unwomengermany ile Twitter’da @unwomen_germany’yi etiketlemeyi ve #Generationequality hashtag’ini kullanmayı öneriyor.

Kampanya ile ilgili daha fazla bilgi için:

https://www.unwomen.de/