uslararası Kadın Sempozyumu 15-16 Ekim’de İzmir’de gerçekleşecek

Uluslararası Kadın Sempozyumu İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 15-16 Ekim tarihlerinde Karabağlar Yeşilyurt Mustafa Necati Kültür Merkezi gerçekleşecek. Sempozyum Mart ayında Türkiye’de kadın teması ile dört şehirde ilk kez gerçekleştirilen Kadın Oyunları Festivali’nin 2021 final etkinliği kapsamında planlandı.

Sempozyum 15 Ekim Cuma günü saat 14.00’te başlayacak. Sempozyumun ilk oturumunun konuşmacıları CHP Ankara Milletvekili ve PM üyesi Gamze Taşcıer moderatörlüğünde, Hukukçu Nazan Moroğlu, Afganistanlı kadın aktivist Valvala Jalal, İran’lı kadın aktivist Masih Alinejad ve Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu Başkan yardımcısı Başak Ovacık olacak. Gün sonu etkinliğinde ise sanatçı Feryal Öney “Kadın Ağzı Şarkılar” adlı konser ile sahnede olacak.

Sempozyumun ikinci gününde ise Hukukçu Feyza Altun’un moderatörlüğünde İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Afganistan’ın ilk kadın valisi Habiba Sarabi, Belçika’lı kadın aktivist ve Eski Senatör Simone Susskind ve Filistin asıllı sanatçı Reem Kelani konuşmacı olarak yer alacak. İkinci günün sonundaki etkinlik ise saat 20.00’de Aysel Yıldırım’ın oynadığı “Bir Kadın Uyanıyor” adlı tiyatro oyunu olacak.

/Yeni Yaşam/