Yağmur Kavak: Taliban ittifakı’na karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclislerinin çağrısıyla İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen gençler, İstanbul Yeşil Sol Parti birinci bölge milletvekili adayları Hakan Öztürk ve Dersim Dağ ile buluştu. 

Hem vekil adayları hem de kendi aralarında seçime dair beklentilerini tartışan gençler, buradan sonra Kadıköy’de bildiri dağıtımı yaptı.

Gençlik buluşmasında yer alan İstanbul 1. Bölge Adayı Avukat Yağmur Kavak, ANF’ye konuştu.

GENÇLİĞE YAŞATTIKLARI BİTECEK

İnsan hakları alanında, özellikle hapishanelerdeki hak ihlalleri üzerine çalışan, ÖHD ve ÇHD üyesi avukat Yağmur Kavak, şunları söyledi: “Seçimler bizim için son çare değildir. Mücadelemiz her zaman, tüm alanlarda devam edecek. AKP’nin gençliğe yaşattığı her şeyin bitmesine en yakın olduğumuz seçimlerden birindeyiz. Bu sebeple de çok kıymetli buluyoruz bu seçimleri.”

‘TALİBAN İTTİFAKI’NA KARŞI

Özellikle genç kadınlar açısından İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmekle başlayan sürecin artık ‘Taliban ittifakı’na evrildiğini belirten Kavak, şöyle devam etti: “Böyle bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Kâğıt toplayan işçiler, 1 Mayıs’ta pankartlarına ‘Bu savaş üçkâğıtçılarla kâğıtçıların savaşıdır’ diye yazmıştı. Tam olarak derdimiz budur. Bu seçim gerçekten de bir kısım üçkâğıtçıyla bir kısım yerinden edilmiş, yoksulluğa itilmiş, mesleğini icra edemeyen, yurt bulamayan, eve çıkamayan ve insanlık onuruna uygun bir yaşam biçimi yürütemeyen gençlerle o üçkâğıtçıların savaşı. Bir ağacımız vardı zaten, o ağacın her ne kadar yaprakları biraz dökülmüş olsa da ağaç aynı ağaç. Kökü aynı kök. Gövdesi aynı gövde. Hâlâ aynı ağacın gölgesindeyiz. O ağacı büyütmeye çalışıyoruz gençlerle, genç kadınlarla birlikte. Nihayetinde o ağaca çiçek açtıracağız…”

HALK HAK İHLALLERİNDEN BIKTI

Çalışmalarında halkın kendilerinden beklentisini de aktaran Kavak, şunları paylaştı: “Sancaktepe’de bir teyze camdan bize, ‘Ben size çok kızgınım, sizi sevmiyorum artık’ diye seslendi. Niye diye sorduk, ‘Siz Demirtaş’ı çıkarmadınız hâlâ’ dedi. Yine Üsküdar standında da başımıza çok geldi bu durum. Yine yaşlı teyzeler oraya gelerek, ‘Selo’yu çıkartın artık’ dedi. Halk hukuksuzluktan bıktı artık. Bu her ne kadar Demirtaş’la özdeşleşmiş olsa de onunla cisimleşen bir hak ihlalleri silsilesi var. Gerçek bir imha ve inkâr politikası var. Bunların tümü artık halkta gerçekten karşılık buluyor bir biçimiyle.”

/ANF/