YJA Star Komutanı Gamze Laçin yaşamını yitirdi

YJA Star Komutan Gamze Laçin, Türkiye’nin, Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarında yaşamını yitirdi.  

Babası Mehmet Laçin HDP binası önünde bekletilenlerden ve HDP’ye yönelik provokatif girişimlerde yer alan biriydi.  Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) dün yer alan habere göre, Gamze Laçin, Ağustos ayında Türkiye’nin saldırısında hayatını kaybetti. 

YJA Star komutanlarından Gamze Laçin, bir süre önce yaptığı açıklamada kendi iradesiyle PKK’ye katıldığını belirtmişti ve babasına şu çağrıda bulunmuştu:

“Babam şahsında kendilerini, evlatlarını düşman karşısında daha fazla aşağılamamaları gerekir. Başta belirttiğim gibi benim özgürlük mücadelesine katılmam çok bilinçli ve büyük bir heyecanla aldığım karar temelindedir. Değerlerinizi, onurunuzu ayaklar altına almayın ve aldırmayın. Babam başta olmak üzere HDP önünde oturanlar, yaptığınız ne insanlığa ne ahlaka ne de Kürtlüğe sığar. Hiçbir halkın mensubu kendi değerlerine karşı düşmanın yanında yer tutmaz, ona hizmet etmez. Bunun adı ihanettir. Ben de bir Alevi Kürt olarak adalet, hak ve direniş kültürünün bilinciyle büyüdüm. Biz de kendi ırkına, inancına sırtını dönenler, en büyük suçu işlemiş demektir. Kendinize bunu layık görmeyin, düşmanın kendi amaçları için her anlamda kullandığı bir duruma getirmeyin.”

/ MA/