YPG: Komutan Rojhat Karakoçan ve Doğan Amanos SİHA saldırısında hayatını kaybetti

YPG, komutan Rojhat Karakoçan ve Doğan Amanos’un Türk devletinin Eyn Îsa’ya dönük SİHA saldırısında şehit düştüğünü duyurdu.

YPG Basın İrtibat Merkezinin yaptığı yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“İşgalci Türk devletinin 16 Eylül’de Eyn Îsa’da gerçekleştirdiği SİHA saldırısında yoldaşlarımız Rojhat Karakoçan ve Doğan Amnos şehadet mertebesine ulaştı.

AVRUPA’DAN ROJAVA’YA UZANAN MÜCADELE DOLU YOLCULUK

Yoldaşımız Rojhat, 1980 yılında Bakurê Kurdistan’ın Elazığ şehrine bağlı Karakoçan ilçesinde dünyaya geldi. Ülkede yürütülen özgürlük savaşında yurtsever bir ailenin ferdi olarak yetişti. Küçük yaşta Avrupa’ya giden yoldaşımız burada ülkede yürütülen savaşa karşı sessiz kalmadı ve Özgürlük Hareketi’nin çalışmalarına katıldı. Kısa bir süre sonra ise özgürlük dağlarında gerilla saflarına katıldı. Kürdistan dağlarında birçok farklı bölgede görev yapan yoldaşımız en çok Dersim ve Zagros bölgelerinde kaldı. DAİŞ çeteleri 2014 yılında Kerkük ve Mexmur’a vahşi bir şekilde saldırdığında burada çetelere karşı savaştı. DAİŞ’in Kobanê’ye dönük saldırıları bir düzeye ulaştığında ise Kobanê’ye gelerek savaşta öncülük etti. Kobanê direnişi başta olmak üzere Minbic, Tebqa, Reqa, Girê Spî ve birçok hamlede öncü bir komutan olarak görev aldı.

DAİŞ’İN YENİLMESİNDE TARİHİ ROL OYNADI

Rojhat yoldaş, daha küçük yaşlarında Kürdistan ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadele yürüttü. Hiçbir zaman şahsi hesaplar yapmayan yoldaşımız özellikle DAİŞ’e karşı verilen savaşta tereddüt etmeden aralıksız eşsiz bir mücadele yürüttü. DAİŞ barbarlığı tüm dünyaya korku saldığında komutan Rojhat, bu korkunun kırılmasında aktif rol aldı ve DAİŞ’in yenilmesi için tarihi rol oynadı.

Rojhat yoldaş, mütevazi ve fedakâr yaşamıyla yoldaşlarına her zaman güç ve inanç kaynağı oldu. Birçok kez yaralanmasına rağmen hiçbir zaman geri adım atamdı ve ön saflarda mücadeleye dahil oldu. Rojhat yoldaş, Ortadoğu’da özgürlük ve demokrasinin ancak örgütlü bir toplumla mümkün olduğuna inanıyor, bu bağlamda deneyimlerini her zaman arkadaşları ve halkıyla paylaşıyordu. Omuzlarına düşen sorumluluklardan vazgeçmedi, özgürlük mücadelesinin ilerletmekte her zaman aktif bir rol oynadı. Bulunduğu tüm alanlarda kendini ve halkını eğitip örgütledi. Kendisini ve çevresini örgütleme tarzı bizlere büyük başarılar kazandırmıştır. DAİŞ’in yenilgisi bunun en büyük ispatıdır.

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDEN TAVİZ VERMEDİ

DAİŞ’in yenilmesinin ardından işgalci Türk devletinin Rojavayê Kurdistan toprakları ile Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırıları arttı. DAİŞ’in vahşetine karşı korunan özgür alanlar, bu kez işgalci Türk devleti tarafından işgal edildi. Türk devleti DAİŞ’in yenilgisinin intikamını almak için Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına, Rojava Devrimi’nin kazanımlarına ve değerlerine saldırdı. Bu esasta DAİŞ’in yenilmesinde aktif rol oynayan arkadaşlarımız ve halkımız işgalci Türk devleti tarafından hedef haline geldi. Rojhat yoldaş da öncü bir komutan olarak işgalci Türk devletinin saldırılarına hedef oldu. Yoldaşımız özgürlük mücadelesinden asla taviz vermedi ve işgalcilere karşı her zaman tavrı netti.

DAİŞ’E KARŞI YÜRÜTÜLEN BİRÇOK HAMLEDE YER ALDI

Doğan Amanos yoldaşımız ise aslen Mardinlidir, 1979 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde dünyaya geldi. Yurtsever bir ailede büyüyen yoldaşımız 2005 yılında Özgürlük Hareketi’nin saflarına katıldı. 2013 yılında Rojava’ya geldi ve devrimin çalışmalarında, özellikle DAİŞ’e karşı savaşta aktif bir rol oynadı. Bu çerçevede Serêkaniyê, Minbic, Qadiriye, Mebrûka, Rabîa, Mişêrfa ve Ceza hamlelerine katıldı. Ayrıca Efrîn’deki Çağın Direnişi’nde de yerini aldı. Doğan yoldaş bu hamlelerde birçok kez yaralanmasına rağmen mücadeleye daha fazla cesaret ve aktif şekilde katıldı.

Doğan yoldaş, mücadelesinin her anında Rojava devriminin gelişmesinde başarılı ve fedakar bir duruş sergiledi. Yurtsever duygularıyla her zaman halkının acılarını hissetti ve bu esasta büyük bir fedakarlıkla mücadeleye katıldı. Omuzlarına düşen tüm sorumlulukları büyük bir başarı ve emekle yerine getirdi. Doğan yoldaş emekçiliği ve savaştaki duruşuyla tanınırdı. Halkını ve arkadaşlarını korumak için fedai bir şekilde savaştı, mücadelesini sürdürdü. Öte yandan, DAİŞ vahşetine karşı savaşan yoldaşımızın yenilmesine de büyük emekleri oldu. İşgalci Türk devletinin Efrîn’e karşı saldırısında en ön cephede savaşarak yoldaşlarına örnek oldu.

 

/ ANHA /