YPJ: İşgal tehditlerine karşı devrimimize sahip çıkacağız

YPJ Genel Komutanlığı, 19 Temmuz Devrimi’nin 10’uncu yılında daha kararlı ve güçlü olduklarını vurgulayarak, “Kadınları, devrimi ve halkımızı korumak için direneceğiz, devrimimizi büyütecek ve zafere ulaştıracağız” dedi.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla 19 Temmuz Devrimi’nin 10’uncu yıldönümünü kutladı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Rojava Devrimi’nin 10’uncu yıldönümünü başta Önder Apo, şehitlerimize, devrimin gazilerine, zindanlarda direnenlere, şehit ailelerine, Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye halkları ile özgürlük isteyen halklara kutluyoruz. 19 Temmuz Devrimi, 21. yüzyılda işgale, sömürgeciliğe, adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşı kadınların, gençlerin ve tüm toplumun çığlığıdır. Kürt halkının direniş tarihine dayanan 19 Temmuz Devrimi, halkların özgürlük iddiasının ve kararlılığının ifadesidir. Kadınların öncülük ettiği bu devrim Kuzey ve Doğu Suriye coğrafyasında yeni bir yaşam yarattı.

KOBANÊ’DEN QAMİŞLO’YA KADAR DALGALANAN BAYRAK

Kürt halkının yüzyıllardır yarım kalan isyanları, Önder Apo’nun fikir ve düşünceleri ışığında zafere giden yolu buldu. Demokratik ulus düşüncesinin inancıyla Kobanê’den Efrîn’e, Dêrik’ten Qamişlo’ya bağımsızlık bayrağını yükseltti. 10 yıl içinde siyasi, askeri ve ekonomik bütün saldırılara rağmen direnerek büyüdü. Tarihi 19 Temmuz Devrimi, halkların Önderi Abdullah Öcalan’ın eseridir. Önder Apo, eşsiz emek ve mücadeleyle Rojavayê Kurdistan halkını örgütlemiş ve verilen emek bugün kendisini Özerk Yönetim sistemiyle ortaya koymuştur. Demokratik ve komünal yaşamın yaratıcısı Önder Apo, tüm dünya için özgür bir yaşam gücü ve inancını yeniden canlandırdı.

DEVRİMDE BEDEL VEREN KADINLAR

Kadınların mücadele ve direnişi var olan iktidarlara karşı tüm devrimlerde önemli bir yer tutmuştur. İlk şehitlerimiz Silava, Bêrîvan, Rûksen, Jînda, Özgür’den fedakar annelerimiz Yadê Gulê, Yadê Eqîde’ye kadar savaşan kadınlar Hebûn, Zehra, Amîna, Hind ve Saada, yine enternasyonal şehitlerimiz Lêgerîn (Alina Sanchez), Hêlîn (Anna Campbell), Avaşîn (İvana Hoffman) Sarya Bulut, Ceren Güneş bu devrimde bedel veren canlarını feda eden kadınlardır.

Tartışmasız bu devrim kadınları ve halkımızın emeğiyle gerçekleşti. Yine heval Hevrîn ve heval Ferhat’ın bu devrimde büyük emekleri var ve hayatlarını bu devrime adadılar, devrimi büyüttüler ve devrim 10 yaşına ulaştı.

HALKLAR DEVRİMİN ETRAFINDA KENETLENMELİ

Tüm Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki halklara 19 Temmuz Devrimi’nin yıldönümünde diyoruz ki, nasıl ki kadınlar ve halkımız devrimin başlangıcında emek verdiyse, bugün de devrimin ikinci aşaması olan inşa ve devrimin savunulması için halkın devrime sahip çıkması gerekir. Bugün ekonomik ve toplumsal sorunlar ortaya çıkıyor, devrimimizi ortadan kaldırmak için, her gün bölgemize dönük soykırım saldırıları yürütülüyor. Bu yüzden bu tür süreçlerde kendi sorunlarımızı bir tarafa bırakmalıyız. Bu bağlamda Kürt, Arap, Ermeni ve Süryani halklarımız devrimin etrafında kenetlenmeli.

Halkımız yeni işgalcilerin yeni saldırılarına karşı ekmek ve su hazırlamalı, savaşçılara yardım etmeli ve kendini savaşa hazırlamalıdır. Nasıl ki bu devrimi kıvılcımı bölge halkı tarafından geliştirildi ve tüm özgürlükçü insanlar tarafından sahiplenildiyse bugün de her türlü işgal tehdidine karşı bu devrime sahip çıkması gerekir. 19 Temmuz Devrimi’ne sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Bundan dolayı nasıl ki bizler halkımızla omuz omuza bu devrimi inşa ettik bugün de aynı şekilde devrimin kazanımlarını savunmak içinde daha fazla çalışma yürütmemiz gerekir.

İŞGALE KARŞI DİRENİŞ VURGUSU

Faşist Erdoğan bölgemize dönük yeni işgal saldırı tehdidinde bulunuyor, bütün dünya halklarının bilmesini isteriz ki bu savaşın bedeli ne olursa olsun sonuna kadar halkımızla beraber topraklarımızı savunacağız.

YPJ güçleri olarak devrimin başlangıcından bu yana insanlığın korkulu rüyası olan DAİŞ çetelerine karşı nasıl mücadele etiysek bugün de devrimimize yönelik tüm saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu devrim, dünyada emsali olmayan bir emeğin ürünüdür. Bizler de devrimi inşa edenlerin devrimini korumak ve büyütmekle görevli olanların yoldaşı ve takipçileriyiz. Nasıl ki Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’de karış karış mevzi tutup devrimi inşa etiysek, bugün de kadınları ve halkımızı korumak için aynı ruhla direnip devrimimizi büyüterek kazanacağız.”

/anha/