YPJ: ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sesi her yerde yankılanacak

YPJ, Kürt kadınların öncülüğünde kadın özgürlüğünün evrenselleşeceğini, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sesinin her yerde yankılanması için mücadele edeceğini belirtti.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

YPJ’nin açıklaması şöyle:

“10’uncu yılımızda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir kez daha karşılıyoruz. Kadın hakları ve özgürlüğünün gücü olacağımıza dair her zaman belirttik. Bu bağlamda 8 Mart vesilesiyle sözümüzü bir kez daha yeniliyor ve şehitlerin kanıyla oluşturulan tüm değerlerin garantisi olacağımızı kaydediyoruz. Özgürlük davası ve kadın özgürlüğü için canını feda eden tüm kadınlarını anıyoruz.

Bakurê Kurdistan, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremler büyük acılar yaşattı. En büyük acıları ise anneler, kadınlar ve çocuklar çekti, ardından binlerce kurban, yaralı ve kimsesizi bıraktı. Bu yıl 8 Mart’ı büyük acılarla karşılıyoruz. Bu depremde sistem politikalarının sadece çıkarlarını göz önünde bulundurup acıların büyümesine neden olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

‘HALK HER YERDE SAVUNMASINI GELİŞTİRMELİ’

Halkların ve kadınların günlerini karanlık, hasret ve acı dolu günlere çevirdiler. Bu da sistemin hiçbir zaman halkları koruyamadığını kanıtlıyor. Halk tüm alanlarda savunmasını geliştirmezse her zaman sistemlerin enkazı altında kalacak. İçinde bulunduğumuz yüzyılda büyük savaş ve yıkımlar yaşanıyor. Ve tüm bunlar da erkek egemen devlet sisteminin sonucu gelişiyor.
Bugün ise kadınlar sorumluluk alabilme gücünü alabileceği bir seviyeye ulaşarak, üzerinde düşen tüm görevleri başarılı bir şekilde yerine getirebileceğini gösterdi. Özellikle ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı dünya kadın devrimini ortaya çıkardı. Bu sloganın halen yankılanması kadının müdahale gücü olabileceği inancını büyüttü.

YPJ olarak 8 Mart’ta kadınların acılarını paylaşıyor, aynı zamanda toplumsal adalet, demokratik siyaset ve özgürlük davasının savunucusu olduğumuzu belirtiyoruz. Toplumsal değerlere sahip çıkacağız ve ‘Jin, Jiyan, Azadî’ seslerinin her yerde yankılanması için mücadele edeceğiz.

GERİLLA SELAMLANDI

Öte yandan Kurdistan dağlarında işgalci Türk devletinin tüm kimyasal silah saldırılara karşı eşsiz bir mücadele yürüten YJA Star ve özgürlük gerillasının duruşunu selamlıyoruz. Bu duruşu kalbimizde ve yüreğimizde yaşıyoruz. YJA Star gerillalarının tüm kadın direnişçiler için verdiği mücadele eşsiz bir örnek ve ilham kaynağı olmuştur.

YJA Star gerillaları ve Rojhilatê Kurdistan’daki kadınların mücadele ruhuyla 8 Mart’ı kutluyoruz. Kürt kadınların öncülüğünde kadın özgürlüğü evrenselleşecektir. Tüm kadınlara tarihi değerlerimize sahip çıkacağız ve mücadeleyi büyüteceğimiz sözünü veriyoruz. ‘Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimi’ne’ sloganıyla misyonumuza sahip çıkacağımız ve kadın devrimini başarıya ulaştıracağız. Tüm kadınların 8 Mart’ını mücadelenin büyütülmesiyle kutluyoruz.”

 

/ANF/