YPJ komutan Gulçîya Gabar’ı andı

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Komutanlığı yaptığı yazılı bir açıklama ile Şehit Komutan Gulçiya Gabar’ı andı.

Açıklama şöyle:

“Faşizme dayalı sürdürülen erkek egemen devlet sistemi ancak Komutan Gulçiya gibi kadın direnişçiler tarafından geriletilip yenilgiye uğratılabilir. Gulçiya yoldaş memleketin her karış toprağında amansız ve çetin bir özgürlük mücadelesi verdi. Sonsuzluk sırına ulaşan ölümsüzlük ruhu ile yeniden özgür yaşamın yaratıcısı oldu.

Gulçiya yoldaş, Kürt Kadın kimliği ile halkların kimliğini ve varlığını işgalcilerden kurtarmak ve özgürleştirmek için yaşamın her anını kadın direniş ruhu ile nakşetti. Bütün kadınlar için tarihi bir direniş çizgisini miras olarak bıraktı. Kadın özgürlük çizgisi Gulçiya yoldaş şahsında yaşam buldu. Devletlerin ordularına karşı verilen devrimci mücadelede Komutan Gulçiya büyük bir fedakârlık ile yaşam hakkı için mücadele verdi ve bunu devrimci yaşamın merkezine koydu. Gulçiya yoldaş tarihi seferberlik çağrısı üzerine, Kuzey ve Doğu Suriye halkını bütün dünyanın başına bela olmuş DAİŞ çetelerine karşı savunmak üzere bulunduğu Kürdistan dağlarından yönünü Rojava Kadın devrimine çevirdi. DAİŞ çeteleri kılıçlarını havada sallayarak bölge halkının üzerine saldırdığı bir zamanda Gulçiya yoldaş Kürt kadınının cesur ruhu ile canını kalkan yaptı.

Komutan Gulçiya Til Berak, Şedadê, Til Hemîs, Hol, Çiyayê Kizwanan, Silûk, Eyn Îsa, Girê Spî ve Kobanê arasında açılan koridor ile Mebrûka, Serêkaniyê, Cezaa ve Dêrazor’ûn Mekmena beldesine kadar Rojava da gerçekleştirilen bütün özgürleştirme hamlelerine katıldı. Rojava devriminde hem erkek egemen zihniyete karşı savaştı hem de kadın bir komutan olarak savaşa öncülük etti.

Bu temelde başta Komutan Gulçiya yoldaşın değerli ailesi olmak üzere böyle kutsal değerlere sahip halkımıza baş sağlığı diliyoruz. YPJ olarak Komutan Gulçiya yoldaşı minnetle anıyoruz. Gulçiya yoldaş devrimi gerçekleştirmek ve kalıcı olmasını sağlamak için sarsılmaz bir ruh ile kutsal bir mücadele vermiştir. Toplumsal özgürlükçü çizgimiz büyüyor ve bugün zafere doğru gidiyor ise, bu büyük fedakarlıklar ile, emek veren Komutan Gulçiya gibi yoldaşlarımızın sayesindedir. Bizler YPJ olarak, Komutan Gulçiya Gabar’ın savaşçıları olarak davasını ve amacını zafer ile taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

 

/ANHA/