Zilan Kadın Festivali için hazırlıklar tamam

YJK-E, 18 Haziran Cumartesi günü Frankfurt’ta düzenlenecek olan 16. Zilan Kadın Festivali için hazırlıkların tamamlandığını belirterek tüm kadınlara katılım çağrısında bulundu.

Almanya’daki Kürt kadınlarının en büyük buluşması olan Zilan Kadın Festivali için geri sayım başladı.

Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan Festival, “Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa” sloganıyla Frankfurt’ta, Walther-von-Cronberg-Platz 4 adresinde gerçekleşecek. Festivale Almanya’nın yanı sıra, Hollanda ve Belçika’dan da kadınlar katılacak.

Festivali organize eden Almanya Kürt Kadınlar Birliği YJK-E, bir açıklama yaparak hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

YJK-E, “3 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz festivalimizi, bu yıl kadın direnişinin zirveye taşındığı bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Başta 25 Kasım, 9 Ocak ve 8 Mart olmak üzere yıl boyu alanlarda olduk, festivalimiz yıl boyu devam eden bu eylemselliğin zirvesi olacak, aynı zamanda başta Zap olmak üzere dönemin kadın duruşuna denk bir mesaj verecektir” dedi.

KÜRT KADIN BİRLİĞİNDEN EVRENSEL KADIN DAYANIŞMASINA

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Paylaşarak çoğalmayı yolu bilen Alevi kadınlardan, Şengal’in direniş ruhunu temsil eden Êzidî kadınlara, Kürdistan’ın dört parçasından sürgün gelen Bakur, Rojava, Rojhilat ve Başûr’lu tüm Kürt kadınlarını, ulusal kadın birliğine dair güçlü bir mesaj vermeye çağırıyoruz.

Newrozların coşkusunu taşıyan genç kadınları bu büyük buluşmaya bekliyoruz.

Zilan Kadın Festivali aynı zamanda evrensel karakterli bir kadın festivalidir. İlk olarak yapıldığı 2004 yılından bu yana Latin Amerika’dan Hindistan’a, Tamillerden Katalanlara çok sayıda ülkeden kültürel aktivitelere yer verildi. Birçok feminist çevre festivallerimizde Kürt kadınlarıyla ortak mücadele ve dayanışma mesajlarını sundular. Bu yılki festivalde de Türkiyeli, Avrupalı, değişik halklardan kadınların, feminist, alternatif kadın hareketlerinin katılımından büyük mutluluk duyacağımızı belirtiyoruz.”

ULAŞIM İÇİN TEKNİKİ BİLGİLER VERİLDİ

YJK-E son olarak, festival alanına ulaşım için bazı hususlara dikkat çekti:

Otobüsler için;

“Almanya’nın çeşitli kentlerinden gelecek olan otobüsler festival alanında katılımcıları indirecek ve festivalin sona ermesi ardından yine festival alanından yolcularını alabileceklerdir. Festival alanının şehir merkezinde olmasından kaynaklı yer sorunu yaşanmaması için arabayla gelecek olanlar şu park yerlerini kullanabilir.

Arabalar için adresler:

– Parkhaus Alt-Sachsenhausen

Walter-Kolb-Straße 16

– Parkhaus Depot Sachsenhausen

Hedderichstraße 34

– PARK ONE Tiefgarage Colosseo

Walther-von-Cronberg-Platz

 

/ANF/